Suma uriașă cu care Augustin Lazăr iese oficial la pensie, după 38 de ani

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a procurorului general al României. Augustin Lazăr iese la pensie cu o sumă uriașă, după 38 de ani de activitate.

Chiar dacă inițial și-a depus candidatura pentru un nou mandat la șefia Parchetului General, Augustin Lazăr s-a răzgândit și a depus zilele trecute cererea de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii. Aceasta a fost aprobată, iar vineri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție.

Mandatul lui Augustin Lază se termină pe 27 aprilie.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare”, anunță Administrația Prezidențială.

Augustin Lazăr iese la pensie. Ce sumă va primi lunar

Surse citate de Antena 3 susțin că după revocarea din funcția de procuror general al României, Augustin Lazăr va primi lunar o pensie de 30.000 de lei, după o carieră de 38 de ani.

Augustin Lazăr a fost criticat în ultima perioadă că a refuzat eliberarea condiționată a disidentului anticomunist Iulius Filip, pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud. Lazăr a declarat că nu a știut că dosarele de care s-a ocupat erau ale unor deținuți politici, dar și-a cerut scuze pentru practicile sistemului comunist.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI