30 iun. 2024 | 12:22

Au vândut tot și s-au mutat în satul pe care l-au cumpărat în întregime. Câți bani au dat doi soți să trăiască la țară: “Nu regretăm”

Turism
Au vândut tot și s-au mutat în satul pe care l-au cumpărat în întregime. Câți bani au dat doi soți să trăiască la țară: “Nu regretăm”
Satul de poveste nde s-au mutat doi soți

Doi soți din Marea Britanie și-au vândut casa din Manchester cu 400 de mii de lire sterline, pentru a cumpăra un sat întreg din Franța. Aceștia susțin că viața lor s-a îmbunătățit de când s-au mutat în cătunul de poveste: „Avem mai multă stabilitate aici, iar vremea frumoasă face o mare diferență”.

Satul superb în care doi soți s-au mutat

Liz Murphy (47 de ani) și soțul ei, David (55 de ani), au cumpărat cu aproape jumătate de milion de lire sterline cătunul rural istoric Lac De Maison din Poitou-Charentes, sud-vestul Franței, în ianuarie 2021. Pentru asta, și-au vândut casa cu trei dormitoare din Manchester cu 400.00 de lire sterline, cu care au achiziționat șase locuințe vechi de 400 de ani, două hambare și trei acri de teren.

Astfel, cei doi britanici au transformat satul francez într-o afacere înfloritoare bazată pe turism. Le este atât de bine în cătunul din Franța, încât nu intenționează să se întoarcă în Marea Britanie.

Au vândut tot în Marea Britanie pentru viața la țară

David și Liz au lucrat în radio, însă acum sunt mulțumiți că nu mai au șef: „Am fost foarte ocupați, suntem aproape complet rezervați în această vară și chiar și în sezonul liniștit am avut încă oaspeți în majoritatea weekend-urilor. Renovările sunt mereu în desfășurare, dar am terminat în mare parte. Suntem de patru ani aici, așa că ne-am obișnuit cu întreținerea și am devenit mai rapizi la gestionarea zilnică a lucrurilor. Dar încă ne ia două ore și jumătate să tundem gazonul pentru că este foarte mult”, a precizat femeia.

„Aceasta este slujba noastră cu normă întreagă acum, este atât de diferită de vechile noastre slujbe de birou. Fiecare zi este diferită și tot ceea ce facem este pentru noi și pentru familia noastră. Ne-a plăcut Marea Britanie, dar nu regretăm că ne-am mutat aici și nu avem planuri să ne întoarcem. Este plăcut pentru că ne controlăm puțin mai mult propriul destin. Acum avem mai multă stabilitate în Franța. Nu există undeva un director general care să se trezească într-o dimineață și să decidă să reducă jumătate din personal în încercarea de a economisi bani”, a declarat și David, potrivit The Independent.

Satul Lac De Maison din Poitou-Charentes, sud-vestul Franței

Satul Lac De Maison din Poitou-Charentes, sud-vestul Franței

„Viața trecea pe lângă noi”

Nu s-au mutat singuri în cătunul rural istoric Lac De Maison din Poitou-Charentes, ci cu toată familia (copiii – Tom, 13 ani, și Charlotte, nouă ani, mama lui Liz, Helen Diaper, 73 de ani, și tatăl vitreg, Terry, 73 de ani).

„Amândoi lucram cu vieți ocupate, era ca și cum am fi fost pe o bandă de alergare fără sfârșit. Ne-am dat seama că eram într-o cursă de șobolani și viața trecea pe lângă noi. Nu am petrecut prea mult timp cu copiii și am decis că trebuie să facem ceva pentru a ne schimba toate viețile. Vorbisem de ani de zile să ne mutăm în Franța. Am avut acest sentiment brusc de a o face și am făcut-o brusc. Mama și tatăl meu vitreg au decis să își vândă casa și să vină cu noi”, a relatat Liz.

Cuplul afirmă că „iubesc Marea Britanie”, dar nu s-ar mai întoarce acolo, deoarece „calitatea vieții” s-a îmbunătățit enorm în Franța:

„Avem mai mult timp pentru noi, stilul de viață mai simplu ne convine. Prețurile fluctuează peste tot, am observat o creștere a costurilor și în Franța. Dar noi simțim că avem mai multă stabilitate aici. Iar vremea frumoasă face o mare diferență”.

PlaySport
Dezvăluiri despre triunghiul amoros de la Survivor. Zanni a spus tot despre relația cu Ana Porgras: „Ăsta a fost jocul”
Stiri din Lume
Alexandra Stan a arătat aproape TOT! Bluza mulată pe sub care nu purta nimic i-a scos FORMELE în evidență
Stirile PROTV
Reacția șoferului de camion care a ucis o familie din Suceava, când a fost întrebat de accidentul de pe DN2
EVZ.ro
Rețete ideale pentru caniculă. Ușor de preparat și cu puține calorii
Digisport.ro
E gata! Anunțul făcut de Cristiano Ronaldo, după ce a plâns în hohote pe teren
PRO TV
Fanii lui Taylor Swift, șocați! Julia Robert, filmată când îl scarpină pe piept pe iubitul acesteia, Travis Kelce. Reacția acestuia face toți banii
Adevarul
Cluj vs București: „îmbâcsealǎ, murdǎrie, gunoaie”. Președintele TIFF după trei săptămâni în capitala Ardealului
BZI.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Spynews.ro
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
S-a aflat! Ce relație este, de fapt, între Cătălin Botezatu și Laura Giurcanu: ”Chiar dacă nu se întâmplă atât de des pe cât ne-am dori...”
Impact.ro
WOW! Andreea Bănică, foto INTERZISE! A apărut AȘA și i-a BLOCAT pe toți!
Ego.ro
Cât de FRUMOASĂ era actrița Ileana Stana-Ionescu la 19 ani, când a debutat în teatru. Imagini de colecție cu regretata artistă
Parteneri
Bacalaureat 2024. Ce subiecte s-au dat Istorie
Redactia.ro
Satul din România în care cetățenii au același nume: „Pe toți îi cheamă..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Kasparov: Putin e fericit să intervină oriunde, pentru a tulbura apele, dar România nu e un teritoriu unde poate face un progres real
Digi24
Monica Dascalu, de nerecunoscut după ce a născut. Cum arată la 46 de ani / FOTO
Unica.ro
Adriean Videanu, gest total neașteptat. Cadou pentru un bun prieten
EVZ.ro
Cine sunt victimele accidentului de la Suceava. Părinții și doi copii au murit pe loc, când se întorceau din vacanță
Spynews
Asociația de proprietari are interzis. Proprietarii de apartamente pot face reclamație
Capital.ro
Subiectele la Matematică şi Istorie, de la Bacalaureat 2024, au ajuns pe internet la puțin timp după accesul în sălile de examen
Antena 3
Imaginile cu Emily Burghelea au șocat pe toată lumea. Vedeta, cu fața umflată și plină de vânătăi după vacanța în Mauritius. Ce a pățit
Avantaje
ION ILIESCU, ANUNȚ IMPORTANT! Doliu în ROMÂNIA
Mediaflux
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Spynews.ro
„Apa de slăbit”, rețeta de la mănăstire care te ajută să slăbești un kilogram pe săptămână. Cum se prepară - VIDEO
Realitatea.net
Cine sunt cele cinci noi cupluri curajoase care au spus DA celui mai dur test de fidelitate la Insula Iubirii, sezonul opt
Antena 1
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Impact.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Shtiu.ro