Au murit de la plastic: cât au înghițit nouă cerbi, înainte să-și dea suflul

de: Puiu Alexandru
19 07. 2019

Cazul unor cerbi din Japonia a făcut înconjurul lumii, în momentul în care autopsia lor a scos la iveală cantități imense de plastic înghițit.

Poluarea cu plastic este de mult timp o problemă foarte gravă, iar consecințele faptului că nu ne obișnuim să facem un efort pentru a-l recicla se văd peste tot. De cele mai multe ori, vedem broaște țestoase sau alte vietăți marine care au de suferit din această cauză. De această dată, a fost vorba de nouă cerbi dintr-o rezervație naturală din Japonia.

Anunțul a fost făcut de către Fundația de Conservara Nara Deer, într-un comunicat de presă recent. Din păcate, oficialii fundației au confirmat găsirea unei cantități imense de pungi de plastic în stomacul și în gâtul unor cerbi, după ce aceștia au decedat. Nu mai puțin de nouă cerbi, dintr-un total de 14, au murit pe parcursul a patru luni din cauza plasticului ingerat.

Într-unul din cazurile analizat în detaliu, s-au găsit patru kilograme de plastic într-un cerb. Ca tristețea pe marginea subiectului să fie completă, toți cerbi care au murit fac parte dintr-o specie pe care de dispariție intitulată Sika. Aceste animale sunt considerate o comoară națională a Japoniei și sunt protejate prin lege. Acestea detalii tehnice nu au reușit însă să le salveze viața.

Rezervația naturală Nara din Japonia găzduiește aproximativ 1200 de astfel de cerbi și se bucură de un număr imens de turiști în fiecare zi. Conform regulilor practicate acolo, oamenii au voie să hrănească animale, doar doar cu niște biscuiți speciali fără zahăr pe care îi cumperi de la intrarea în rezervație.

Nu este exclus ca unii dintre turiști să-i fi hrănit însă și cu alte lucruri, având în vedere cât de dificil este să monitorizezi complet o suprafață atât de mare. Din câte se pare însă, pungile de plastic au fost mâncate de către cerbi pentru că miroseau a mâncare, iar animalele au considerat că sunt alimente, după ce le-au găsit pe jos, aruncat de turiști.