09 iul. 2024 | 15:16

Au început cozile interminabile la granița cu Bulgaria prin Vama Giurgiu. O vedetă din România, mesaj revoltător pe Facebook: “Noi ne batem joc de noi!”

Știri generale
Au început cozile interminabile la granița cu Bulgaria prin Vama Giurgiu. O vedetă din România, mesaj revoltător pe Facebook: “Noi ne batem joc de noi!”
Au început cozile interminabile la granița cu Bulgaria prin Vama Giurgiu. O vedetă din România, mesaj revoltător pe Facebook

Au început lucrările de reabilitare a podului Giurgiu-Ruse, iar românii care vor să treacă granița în Burgaria au de stat la cozi kilometrice. Lucrările se vor desfășura pe o perioadă de două luni, timp în care circulația se face în regim alternativ, îngreunând trecerea frontierei către Bulgaria.

Cum arată traficul la Giurgiu, în prima zi de lucrări la Podul Prieteniei

Românii care pleacă cu mașina în Bulgaria, Grecia sau Turcia și trec vama prin Giurgiu trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Marți, 9 iulie, au început lucrările de reabilitare la Podul Prieteniei, iar circulația este restricționată. Autoritățile bulgare au decis să efectueze lucrări în plin sezon estival, astfel că circulația autovehiculelor este îngreunată.

Printre românii care s-au grăbit să își înceapă vacanța înainte de începerea lucrărilor la pod se numără și actorul Ovidiu Cuncea. Acesta a plecat seara trecută din România și, în momentul în care a ajuns la punctul de trecere a frontierei a făcut o filmare și a transmis un mesaj pe rețelele de socializare.

”Dragii mei prieteni care plecați în concediu în Bulgaria sau în Grecia, pregătiți-vă cu nervii tari. Este coadă incredibilă. Stăm de o oră la trecerea spre Bulgaria, parcă lumea… Nu am înțeles niciodată de ce noi ne batem joc de noi, de fapt problema nu e la ăștia că nu ne primesc în Schengen, problema e că ne batem joc de noi. Uitați-vă ce coadă este, tot podul, tot, uitați-l, Podul Prieteniei, nu e adevărat, nu e nicio prietenie. De o oră stăm în asta, ca să ce? Să le arătăm lor niște buletine”, a spus Ovidiu Cuncea, revoltat, pe Facebook.

Captură video (sursa: Facebook / Ovidiu Cuncea)

Rute alternative pentru trecerea în Bulgaria

Turiștii care vor să ajungă din România, pe litoralul bulgăresc, grecesc sau turcesc, cu mașina, au la dispoziție câteva rute alternative, în funcție de orașul din care pleacă.

  • Vama Negru Vodă
  • Vama Vama Veche
  • Vama Ostrov – Silistra
  • Vama Turnu Măgurele
  • Vama Zimnicea
  • Vama Calafat – Vidin
  • Vama Bechet

”Din informatiile pe care le avem, autorităţile bulgare au decis să reabiliteze secţiunea de pod care este în administrarea acestora. Am fost informaţi că pentru reparaţii, drumarii bulgari vor închide câte o bandă şi se va circula alternativ pe cealaltă bandă”, a transmis CNAIR, printr-o postare pe Facebook.

Autoritățile bulgare au decis ca, în primă fază, să închidă câte o bandă și mașinile să circule alternativ. Rămâne de văzut dacă vor reveni asupra deciziei și vor închide complet trecerea pe Podul Prieteniei, pe perioada lucrărilor.

 

 

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Taxa ascunsă de la supermarket. Cât plătim în plus
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Se confiscă și iei amendă. N-ai voie să strângi așa ceva în propria curte. Poliţia face razii
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
ROMÂNIA și BULGARIA intră OFICIAL în SCHENGEN! A fost stabilită DATA EXACTĂ
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți locatari au pozat imediat grozăvia
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro