Au crescut pensiile de la 1 septembrie. Cât a ajuns să fie pensia minimă garantată, în România

Au crescut pensiile de la 1 septembrie. Cât a ajuns să fie pensia minimă garantată, în România
Pensiile au fost majorate de la 1 septembrie. Cât a ajuns să fie pensia minimă garantată

Valoarea punctului de pensie a fost majorată de la 1 septembrie! Pensionarii se pot bucura astfel de o indemnizație mai mare decât până acum. De asemenea, tot din cursul zilei de luni a crescut și pensia minimă garantată. Cât a ajuns aceasta, conform ministerului Muncii, și când se va face plata aferentă?

Pensii crescute de la 1 septembrie

Vești foarte bune pentru pensionari! Punctul de pensie a crescut cu 15%. În acest context,  a ajuns la suma de 1.265 de lei, de la 1.100 de lei cât era până acum. Măsura apare ca urmare a noii Legi a Pensiilor care prevede o majorare a punctului de pensie de până la 1.975 de lei până la 2021. De asemenea, tot în cursul zilei de luni, pensia minimă garantată a ajuns la valoarea de 704 de lei, crescută cu 64 de lei.

Toate pensiile au fost recalculate, conform ministerului Muncii, iar plata se va face începând cu ziua de marți. România are un total de 4.964.018 de pensionari, dintre aceștia 4.668.104 beneficiază de pensii de stat, iar 295.900 sunt pensionari agricultori, potrivit Ministerului Muncii. Marius Budăi a făcut câteva recizări, pentru Mediafax, despre următoarele majorări ale pensiilor, conform legii: „Următoare majoare va fi anul viitor, pentru creșterea punctului de pensie de la valoarea de 1.265 la 1.775 de lei, de la 1 septembrie 2020”

Majorare pensii 1 septembrie. Cât a ajuns pensia minimă garantată pentru români?
Majorare pensii 1 septembrie. Cât a ajuns pensia minimă garantată pentru români?

Comunicat Marius Budăi

„Practic, de la data de 1 septembrie, toate cele 5 milioane de pensii care sunt bazate pe contributivitate se majorează în funcţie de valoarea punctului de pensie, şi anume de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, dar nu uităm de cei mai sărmani dintre pensionari, adică cei care încasează indemnizaţia socială, cea denumită pensie minimă, de la valoarea de 640 la valoarea de 704 lei. Toate pensiile în acest moment sunt recalculate, cupoanele de pensie sunt tipărite, sunt distribuite către Poşta Română şi primele sume au fost achitate către Poşta Română, şi începând de luni (2 septembrie – n.r.) se vor face şi primele plăţi”
Marius Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale

Urmăriți Playtech.ro și pe