Au comandat haine de pe internet și au primit droguri: la cât se ridică valoarea capturii

De cele mai multe ori, când faci o comandă pe internet, primești ceea ce ți-ai dorit, cu foarte mici excepții. Nu te aștepți însă să comanzi rochițe și să primești ecstasy.

Un cuplu din Austria a avut o experiență de cumpărături online pe care nu o vor uita vreodată. Cei doi au comandat două rochii de pe internet, dar le-au venit la ușă nu mai puțin de 24.800 de pastile de ecstasy. Drogurile foarte valoroase nu au fost însă păstrate sau consumate. Se pare că tinerii nu au avut spirit de traficanți de droguri și s-au grăbit să le declare la poliția orașului Linz.

Valoarea totală a pachetului primit prin poștă este 500.000 de euro. Cu alte cuvinte, dacă ar fi făcut efortul să le comercializeze, deși riscau să ajungă după gratii pentru trafic, s-ar fi îmbogățit cu jumătate de milion de euro. Au ales însă prea pachetul autorităților.

Aventura a început la oficiul poștal din localitate, când s-au dus să ridice coletul cu rochiile, au văzut că avea două pachet. Într-unul dintre ele erau articolele de îmbrăcăminte comandate din Olanda. Cel de-al doilea, neobișnuit de greu, ascunde niște punge transparente cu zeci de mii de pastile colorate. În prima fază, soția a crezut că este vorba de pietre decorative.

Nu a durat mult până când soțul a devenit suspicios și a dus cutia la oficiul poștal de la care o ridicase în prima parte a zilei. Oficialii de la poștă au sunat la poliție și s-a dat startul unei investigații. Anchetatorii au aflat că drogurile au fost trimise din greşeală în Austria în loc de Scoţia unde ar fi trebuit să ajungă.

În final, pachetul ajuns în Austria a ajutat autoritățile din Marea Britanie să rețină persoana căreia îi era destinat pachetul. Din păcate, nu au fost prinși expeditorii olandezi, dar investigația continuă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI