Atenționare de călătorie pentru Bulgaria. Ce anunț a făcut MAE, chiar azi

Atenționare de călătorie pentru Bulgaria. Ce anunț a făcut MAE, chiar azi
Mare caldă, dar temperaturi caniculare pe litoralul bulgăresc

Efectele caniculei se resimt și în țara vecină, Bulgaria. Meteorologii au emis două avertizări meteo de Cod Roşu și Cod Portocaliu de caniculă în Bulgaria. Avertizarea a fost făcută și de Ministerul Facerilor Externe pentru turiștii români care ajung pe litoralul bulgăresc.

Cod Portocaliu de caniculă în Bulgaria

Pentru astăzi, în cea mai mare parte a Bulgariei, un cod portocaliu este valabil pentru caniculă. Meteorologii anunță temperaturi care depășesc 40 de grade C. Va fi puțin mai puțin cald lângă coasta Mării Negre, precum și în regiunile Pernik și Sofia și în Smolyan. Anunțul a fost făcut de MAE și meteorologii din Bulgaria.

Pentru aceste regiuni a fost emis un Cod Portocaliu  de avertizare. Temperaturile maxime de astăzi vor fi cuprinse între 36 și 41 de grade C. Se așteaptă aproximativ 38-41 de grade pentru Sofia, Smolyan. Aceleași valori vor fi și pentru regiunile de coastă Varna, Burgas și Dobrich, potrivit unei referințe de pe site-ul web NIMH.

Mare caldă, dar temperaturi caniculare pe litoralul bulgăresc

De-a lungul coastei Mării Negre va fi soare cu briză. Temperatura apei mării în Bulgaria este de 26-27 grade C. Deasupra munților va fi soare după-amiaza cu cer înnorat. Vânt slab spre moderat va sufla nord-vest.

Până la sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august vremea va fi însorită în Bulgaria, în cea mai mare parte a țării și aproape liniștită. Norii vor apărea în orele din jurul și după-amiaza, și nu vor fi  precipitații. Un vânt temporar dinspre nord-vest va sufla în nordul Bulgariei vineri și sâmbătă.

După această perioadă temperaturile vor scădea ușor. Se așteaptă nori după-amiaza peste nordul Bulgariei și la munte. Aici sunt posibile precipitații izolate pe termen scurt și furtuni, împreună cu fenomene locale intense. În partea de sud a țării temperatura va rămâne fierbinte, cu temperaturi în zonele joase în jur de 40 de grade C.

Ministerul Afacerilor Externe al României a emis astăzi o atenționare de călătorie pentru turiștii români care vor să meargă în Bulgaria, cu privre la cele două coduri emise de MIMH.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că Institutul de Meteorologie și Hidrologie bulgar a emis coduri de caniculă pentru perioada 2-3 august 2021, după cum urmează:

Cod roșu pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Yambol, Pleven, Veliko Târnovo și Ruse, unde temperaturile vor înregistra valori de peste 41 grade Celsius.

Cod portocaliu pentru regiunile Vidin, Montana, Vrața, Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kjustendil, Loveci, Gabrovo, Sliven, Smolian, Kârdjali, Târgoviște, Razgrad, Silistra, Șumen, Dobrici, Varna și Burgas, unde temperaturile vor înregistra valori de 38 – 41 grade Celsius.”, se spune în avertizarea MAE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI