Atenție, șoferi. Toți românii trebuie să afle asta dacă ies la drum lung în weekend. Nu se poate emite

Anunțul facut de CNAIR pentru soferi

CNAIR- Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că duminică emiterea rovinietelor și a peajelor va fi întreruptă.

Atenție, șoferi. Toți românii trebuie să afle asta dacă ies la drum lung în weekend

Astfel, CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că astăzi, în intervalul orar 10:00-19:00, ca urmare a unor lucrări de mentenanță a sistemelor informatice cu care SIEGMCR este interconectat, emiterea rovinietelor și peajelor prin SMS sau prin intermediul portalului www.erovinieta.ro, dar și aplicației eTarife nu va fi disponibilă, anunță Mediafax. Astfel, utilizatorii pot achita tarifele în punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați.

Aflați mai multe detalii pe www.cnadnr.ro, la secțiunile „Cumpara roviniea aici”, respectiv „Cumpara peaj” aici.

Ce este CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se numea în trecut, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A., – CNADNR. Aceasta este o companie de interes strategic național din România care funcționează sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Ea are ca misiune implementarea programelor de dezvoltare a rețelei de drumuri publice. Compania a fost înființată în ianuarie 2004 prin reorganizarea Regiei Autonome „Administrația Națională a Drumurilor din România”.

CNAIR asigură implementarea programelor de dezvoltare unitară a rețelei de drumuri publice, fiind în concordanță cu strategia Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Planul Național de Dezvoltare a teritoriului și cerințele economiei României. De asemenea, principalele obiective ale Companiei pentru perioada următoare sunt reprezentate de dezvoltarea rețelei de autostrăzi, construirea unei rețele de drumuri expres, dar și realizarea de centuri și variante ocolitoare pentru orașele mari.

Tarife rovinietă 2020

Sumele plătite de șoferi pentru rovinietă anul acesta rămân neschimbate.Astfel, conform OG 15/2002, posesorii de autoturisme plătesc trei euro pentru șapte zile, șapte euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile și 28 de euro pentru 12 luni. De asemenea, în cazul vehiculelor de transport marfă cu masa totală admisibilă tehnic (MTMA) mai mică sau egală cu 3,5 tone, tarifele sunt de 6 euro pentru șapte zile, 16 euro pentru 30 de zile, 36 de euro pentru 90 de zile și 96 de euro pentru 12 luni.

În plus, pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA mai mare de 3,5 tone și mai mică sau egală cu 7,5 tone tarifele sunt de 4 euro pentru o zi, 16 euro pentru șapte zile, 32 de euro pentru 30 de zile, 92 de euro pentru 90 de zile și 320 de euro pentru 12 luni.

De menționat este că cei care circulă cu mașina pe drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzi fără să aibă o rovinietă valabilă vor primi amenzi. Astfel, în funcție de tipul autovehiculului, amenda poate varia între 250 de lei și 4.500 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI