Atenție, șoferi! Ce înseamnă dacă găsești o sticlă cu apă la roata mașinii

Atenție, șoferi! Ce înseamnă dacă găsești o sticlă cu apă la roata mașinii
Ce înseamnă dacă găsești o sticlă cu apă la golul roții mașinii?

Avertisment pentru șoferi! Conducătorii auto care nu și-au luat de multă vreme carnetul cel mai probabil nu știu. Ce înseamnă atunci când găsești o sticlă cu apă la roata mașinii?

Ai găsit o sticlă cu apă la roata mașinii? Iată ce înseamnă

Te-ai trezit din neant cu o sticlă în dreptul roții mașinii tale? Trebuie să ai grijă dacă întâmpini această problemă și să reacționezi imediat. Aceasta este o metodă de tâlhărie. Hoții așează sticla de plastic în golul roții pentru ca șoferul să se alarmeze atunci când pleacă de pe loc, din cauza zgomotului auzit. Prima intenție a oricărui conducător auto este să iasă rapid din vehicul, negândindu-se la pașii săi își lasă ușa deschisă, moment în care hoții operează.

Există cazuri în care îți pot fura portofelul sau alte obiecte valoroase pe care le găsesc la îndemână, dar există și riscul de a pleca de tot cu mașina ta, pentru că cel mai sigur mintea nu ți-a fost la a scoate cheia din contact. Cel mai bun sfat este să raportezi de urgență oamenii legii, în acest mod polițiștii vor anunța prin stație numărul de înmatriculare și-ți vor urmări vehiculul. Un clasament făcut de către Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor indică faptul că mașina cea mai furată din România este Dacia, iar pe locul doi în preferințele hoților se află Volkswagen.

  1. Dacia – 456
  2. Volkswagen – 156
  3. Mercedes – 98
  4. Opel – 97
  5. BMW – 94
  6. Renault – 79
  7. Audi – 73

Metoda cerşetorului

„Chiar dacă s-ar putea ca prietenii tăi să-ţi spună că eşti paranoic dacă încui uşile la maşină de fiecare dată când porneşti la drum, să ştii că e foarte sănătos să faci asta, indiferent de ce spun ei. Atunci când eşti singur la semafor, noaptea, iar în jurul maşinii tale se adună o mare de cerşetori (care de fapt s-ar putea să fie hoţi), iar tu ai lăsat pe bancheta din spate o geantă de care ai uitat, cred că e mai bine să ai uşile încuiate decât să pari bărbat în faţa prietenilor tăi, nu?”(Sursa: promotor.ro)