Atenție, părinți! Ce se întâmplă cu clasa pregătitoare. Ministrul Educației a făcut anunțul

Atenție, părinți! Ce se întâmplă cu clasa pregătitoare. Ministrul Educației a făcut anunțul

Ministrul Educației a făcut un anunț cât se poate de important pentru toți părinții care urmează să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare. Mesajul esențial a fost transmis de curând de către Monica Anisie, iar în acest sens sunt vizați elevii, dar și părinții care trebuie să ia cât mai rapid o decizie, legată de viitoarele ore de educație ale celor mici.

Atenție, părinți! Ce se întâmplă cu clasa pregătitoare. Ministrul Educației a făcut anunțul
Ministerul Educației a anunțat ce se va întâmpla cu clasa pregătitoare, dar și structura anului școlar ce urmează

Ministrul Educației, din Guvernul Orban, a anunțat ce se va întâmpla cu grupa sau clasa pregătitoare și a făcut câteva declarații, în urmă cu două zile. Monica Anisie a dat răspunsul unei întrebări arzătoare pentru părinți, dacă se va desființa sau nu grupa pregătitoare, iar dacă da, ce alte metode vor fi puse în practică pentru acest segment de vârstă, până la clasa I. Ministrul din noul Executiv a făcut o serie de declarații când a fost prezentă la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), spre finele acestei săptămâni.

„Doamne fereşte, eu nu ştiu de unde anume s-a pornit cu acest… Este viziunea doamnei Andronescu. Acum, la conducerea Ministerului Educaţiei este altcineva, prin urmare vă spun foarte clar: este exclus ca la acest moment să se desfiinţeze clasa pregătitoare.

Să nu uităm că totuşi eu am făcut parte din echipă care a realizat Legea nr. 1 din 2011, deci în 2012 am fost persoana care a introdus, împreună cu ministrul de atunci, clasa pregătitoare, deci nu se pune problema ca tocmai eu să fiu aceea care desfiinţează clasa pregătitoare”, a transmis, joi, Monica Anisie, potrivit Digi24.

„Ne dorim să realizăm programul «Şcoală după şcoală» în fiecare unitate de învăţământ. Vom face un studiu la nivelul Ministerului Educaţiei şi această dezvoltare va fi corelată şi cu dezvoltarea programului «Masă în şcoli». Corelăm cele două programe”, a mai adăugat ministrul Educației.