Atenție mare dacă pleci în vacanță și ai cartelă sau abonament Orange sau Telekom. Poți plăti mulți bani în plus

Atenție mare dacă pleci în vacanță și ai cartelă sau abonament Orange sau Telekom. Poți plăti mulți bani în plus
Atenție mare dacă pleci în vacanță și ai cartelă sau abonament Orange sau Telekom. Poți plăti mulți bani în plus.

Majoritatea românilor se pregătesc pentru concediu. Cei mai mulți dintre ei preferă destinațiile din afara țării. Oamenii continuă să păstreze legătura cu cei dragi, chiar și atunci când se află în sejur. La ce trebuie să fie ei atenți, dacă au cartelă sau abonament Orange sau Telekom ca să nu plătească mai mult?

Atenție mare dacă pleci în vacanță și ai cartelă sau abonament Orange sau Telekom. Poți plăti mulți bani în plus

Din păcate, se pare că nu toți cei care călătoresc își dau seama sau știu ce să facă dacă au abonament sau cartelă și vor să iasă din țară. Cei care călătoresc în afara țării, pentru a fi lipsiți de griji și pentru a se bucura non-stop pe parcursul călătoriei de semnal și date mobile, trebuie să activeze roamingul.

Iată ce pași trebuie să urmeze cei care intenționează să părăsească țara și vor să activeze roamingul, dacă au cartelă sau abonament la Orange sau Telekom.

Oferta Telekom Travel & Surf, pentru abonați

Telekom, prin oferta Travel & Surf, se adresează abonaților, cărora le oferă o experiență fără griji în timpul călătoriilor.

Persoanele fizice sau juridice care au nevoie să rămână în universul lor digital, sunt familiarizați cu tehnologiile mobile și doresc să beneficieze din plin de funcțiile terminalelor lor, chiar și când călătoresc în altă țară, pot activa această ofertă, pentru nu avea costuri suplimentare.

Cum activezi roamingul la Telekom

Ei trebuie să sune la 1234, Serviciul de Relații cu Clienții sau din Roaming, utilizând comanda către numărul special 0766127626, și să trimită sms cu una din variantele de mai jos, din cele trei disponibile:

 • A DS – pentru a activa opțiunea Travel & Surf Daily S – valabiltate 24 ore
 • A DM – pentru a activa opțiunea Travel & Surf Daily M – valabilitate 24 ore
 • A W – pentru a activa opțiunea Travel & Surf weekly – valabilitate 7 zile

Pentru a activa opțiunea aleasă, abonatul trebuie să trimită și sms de confirmare.

Cei care se află deja în afara țării, trebuie să se logheze pe site-ul Telekom la secțiunea MyAccount – opțiunea Servicii, pentru a activa roamingul. Abonatul mai poate opta pentru una din cele trei opțiuni de Date în Roaming, pe portalul http://lp.telekom.ro.

O persoană care ține un telefon în mână care caută semnal.
Atenție mare dacă pleci în vacanță și ai cartelă sau abonament Orange sau Telekom. Poți plăti mulți bani în plus.

Roaming la Orange

Abonații care vor să părăsească țara pot folosi beneficiile incluse în ofertă și atunci când călătoresc în Spațiului Economic European (SEE), format din țările membre ale Uniunii Europene, Norvegia, Islanda și Lichtenstein.

Persoanele care intenționează să plece în străinătate, trebuie să verifice dacă oferta lor include accesul pentru serviciul roaming și dacă este activ pentru destinația în care călătorește.

Cum activezi roamingul de pe abonament Orange

Persoanele care au abonamente activate începând cu 3 aprilie 2017 au posibilitatea de a folosi resursele naționale incluse în abonament și în roaming. Dacă roamingul este dezactivat el poate fi activat astfel

 • fie din secțiunea Contul tău online, secțiunea Servicii > internaţional şi roaming şi selectează activează sau dezactivează în funcție de starea serviciului pentru numărul de telefon pe care îl doreşti.
 • fie din aplicația Contul meu (Android și iOS).
 • cu Chatbot Djingo

Alte modalități:

 • prin apel gratuit *100# – ramura Roaming, internațional și mesagerie vocală apoi 2 – Roaming și apoi tasta 3 – activează/dezactivează roaming
 • prin apel gratuit la Serviciul Clienți – 300
 • sau în orice magazin Orange Shop.

Cum activezi roamingul de pe cartela PrePay Orange

Atunci când activezi o cartelă Sim PrePay, nu se activează și roamingul automat. Cum poți verifica accesul la serviciul roaming:

 • din contul tău My Orange – secțiunea servicii – internațional și roaming
 • la *100# ramura Roaming, internațional și mesagerie vocală dacă te afli în România.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI