23 dec. 2020 | 17:15

Atenție: carnea pe care acești români nu au voie să o mănânce de Crăciun. E foarte periculoasă pentru ei

Știri generale
Atenție: carnea pe care acești români nu au voie să o mănânce de Crăciun. E foarte periculoasă pentru ei
Persoanele cu diabet trebuie să fie atenți la ce mănâncă

Așa cum spuneam recent, într-un alt material, în această perioadă din an trebuie să fim atenți să nu facem excese. Dar, dacă vorbim de persoanele cu diabet zaharat, problema se complică. Conform specialiștilor, ar trebui să aleagă carnea slabă pentru a limita consumul de grăsimi nesănătoase. Orice greșeală i-ar putea costa scump, când vine vorba de sănătate.

Persoanele cu diabet trebuie să fie atenți la ce mănâncă

Planificarea meselor este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține glicemia în control, mai ales dacă suferiți de diabet. Cu atât mai mult, în această perioadă, trebuie să fiți atenți la ce anume mâncați. Acordarea atenției la ceea ce mănânci, cât și când ar putea părea o provocare uriașă la început, dar aceste sfaturi vă pot ajuta să vă ușurați.

A avea diabet nu înseamnă că nu poți mânca alimente care îți plac. Puteți continua să mâncați alimentele care vă plac, dar asigurați-vă că includeți o mulțime de alegeri nutritive și sănătoase.

Opțiunile sănătoase și hrănitoare includ cereale integrale, leguminoase, cum ar fi fasolea uscată, mazăre și linte, fructe, legume, lactate fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi și carne slabă, cum ar fi peștele și păsările crescute în curte. Aceste alimente sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și proteine slabe și sărace în grăsimi saturate, colesterol și zahăr rafinat.

Carnea slabă și peștele, recomandate pentru dietă

S-a demonstrat că o dietă bogată în carne roșie contribuie la multe boli cronice, inclusiv la diabet. Cu toate acestea, anumite bucăți de carne roșie pot fi mai rele decât altele pentru cei cu diabet.

Marmorarea se referă la grăsimea albă care poate fi observată în întreaga bucată de carne, care este în principal compusă din grăsimi saturate. S-a demonstrat faptul că grăsimile saturate cresc inflamația și chiar promovează rezistența la insulină.

Peștele poate fi o opțiune incredibilă de proteine pentru cei cu diabet. Cu toate acestea, peștele prăjit nu este recomandat. Poate avea un conținut ridicat de calorii, ceea ce poate duce la creșterea în greutate, ceea ce face ca diabetul să fie mult mai greu de controlat. Carbohidrații pot fi, de asemenea, greu de cuantificat, aruncând numărul de carbohidrați pentru o zi.

Crește carnea glicemia? Se poate, mai ales atunci când acea carne are un conținut ridicat de grăsimi saturate, cum ar fi slănina. Carnea procesată, cum ar fi slănina, a fost considerată, de asemenea, un aliment cancerigen din grupa 1 de specialiști. Carnea grasă declanșează un răspuns inflamator în organism atunci când este consumat, contribuind la diabet.

Pielea de pe păsările rescute în curte, cum ar fi puiul, este încărcată cu grăsimi saturate. Dar cercetările au descoperit, de asemenea, că metodele de gătit, precum grătarul, cresc de fapt riscul de diabet și pot face gestionarea mai dificilă pentru cei care au deja boala. Acest lucru este cel mai probabil legat de subprodusele create în timpul gătitului.

În același context, puiul este de fapt o alegere excelentă de proteine pentru cei cu diabet, dacă se curăță de piele. Carnea de piept de pui este recomandată, deoarece are cea mai mică cantitate de grăsime din toată carnea. Utilizați piept de pui fără piele într-una din rețetele ușoare pentru persoanele cu diabet.

Așa că, mare atenție la ce mâncați, mai ales acum, și mai ales dacă vă știți cu astfel de probleme de sănătate.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro