Atentat sinucigaș la o bază militară din sudul Filipinelor. Cine a fost atacatorul

Atentat sinucigaș la o bază militară din sudul Filipinelor

Atentat sinugigaș înfiorător la o bază militară din sudul Filipinelor! Autoritățile locale au anunțat de curând că au indicat atacatorul, dar nu este confirmată deocamdată identitatea acestuia. Atacul a avut loc în cursul zilei de duminică, 8 septembrie. Cum era îmbrăcat și din ce grupare făcea parte bărbatul care a detonat bomba în apropierea bazei militare?

Atentat sinugicaș la o bază militară din sudul Filipinelor

Cu toate că se știa că atacurile sinucigașe sunt foarte rare în arhipelag, acest lucru nu mai este valabil. Numai în ultimii 2 ani s-au înregistrat nu mai puțin de patru astfel de atentate, gruparea jihadistă Statul Islamic revendicând precedentele trei atacuri.

Ultimul atentat nu a fost revendicat și a survenit în urma unui atac revendicat de SI în care opt oameni au fost răniți. Subliniăm că usulmanii duc lupte grele pentru autonomia și independența sudului arhipelagului încă din anii ’70.

Atentat sinucigaș la o bază militară din sudul Filipinelor. Cine era atacatorul și ce detalii au scos în evidență autoritățile locale
Atentat sinucigaș la o bază militară din sudul Filipinelor. Cine era atacatorul și ce detalii au scos în evidență autoritățile locale

Cine era atacatorul?

Atentatul a fost stârnit de către un kamikaze care purta abaya. Acesta, îmbrăcat în straiele tradiționale pentru femei, a detonat o bombă în afara unei baze militare din sudul Filipinelor, conform autorităților locale, relatează AFP. Armata a indicat faptul că cel care a lovit insula Jolo „părea străin” și că, din păcate, nu pot confirma cu exactitate identitatea sa. În luna iulie a acestui an, un alt kamikaze a surprins cu vârsta lui fragedă. Acesta, la doar 13 ani, a detonat o încărcătură explozivă pe care o purta asupra sa. Din păcate, a reușit să ia viața a cinci oameni și să rănească alți 40 în atacut său din cadrul unei nunți din estul Afgasnistanului.

„În această dimineață, la ora 8 a.m., un atacator kamikaze a detonat o bombă la o ceremonie de nuntă din districtul Pachiragam”
Purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI