Atac la Haga! Europa este din nou în alertă generală, după atacul de la Londra VIDEO

Atac la Haga! Europa este din nou în alertă generală, după atacul de la Londra VIDEO

Un nou atac șocant și sângeros a avut loc, în seara de vineri, totul petrecându-se la doar câteva ore după momentul critic din Londra. Autoritățile din Olanda au fost puse pe jar, după ce mai multe persoane au fost înjunghiate și astfel rănite grav, pe o stradă comercială din orașul Haga.

UPDATE – Polițiștii olandezi au anunțat că cele trei victime ale atacului cu cuțitul produs într-o zonă comercială din Haga sunt minori.

UPDATE – Suspectul se află în stare de libertate și atacatorul căutat de către oamenii legii din Haga este un bărbat cu vârsta de aproximativ 45-50 de ani.

UPDATE – În momentul de față există confirmați cel puțin trei răniți, dar nu este cunoscută starea generală a acestora, anunță BBC. Se pare că victimele ar fi fost ținte precise ale atacatorului. Astfel că, autoritățile din Olanda au transmis că ar putea elimina posibilitatea unui atac terorist.

Atac la Haga! Europa e din nou în alertă generală, după atacul de la Londra

Atac la Haga! Europa este din nou în alertă generală, după atacul de la Londra
Atacul din Haga, în Olanda, a avut loc la doar câteva ore după cel din Londra, în Marea Britanie

Oamenii au sunat de urgență la poliție pentru a raporta incidentul, iar seviciile de urgență au fost inundate de astfel de apeluri, din partea martorilor șocați, sau chiar efectuate de către victime. Mai multe echipaje au fost trimise la fața locului, anunță Agerpres.

Martorii din Haga, în Olanda, au publicat numeroase fotografii sau videoclipuri, pe rețelele sociale. Zona comercială ce poate fi observată că a fost decorată deja în spiritul Sărbătorilor de oarnă este împânzită cu polițiști. În imagini se poate vedea cum oamenii părăsesc speriați magazinele și fug din calea pericolului.

Cine este atacatorul din Haga?

Oamenii legii din acest oraș au transmis că sunt în căutarea unui bărbat vârsta de 45-50 de ani, cu tenul ușor închis la culoare, dar și părul ondulat. Atacatorul ar fi fost îmbrăcat într-un trening de culoare gri și avea un fular la gât, iar autoritățile au făcut în acest sens apel la toți cei care ar putea deține informații despre identitatea acestuia. Mai mult, sunt rugați să sune la poliție și cei care ar putea pune la dispoziție și filmari din timpul atacului.

Clipele șocante s-au petrecut într-un magazin localizat în centrul comercial, de pe artera Grote Marktstraat, din Haga. În zonă existau foarte mulți oameni, mai ales că în a fost marcată și ziua cu cele mai multe reduceri din an, cea de Black Friday. În această perioadă au fost deschise și târgurile de Crăciun, în orașul olandez, astfel că în locul vizat de atacator erau prezenți și numeroși turiști.