Asteroidul care trece pe lângă Pământ în această noapte. Următorul va putea fi văzut și de către oameni

Asteroidul care trece pe lângă Pământ în această noapte. Următorul va putea fi văzut și de către oameni
Un asteroid va rece pe lângă Pământ în această seară

Un asteroid urmează să treacă în această seară, 5 martie, pe lângă Pământ. Uurmătorul eveniment de acest fel va putea fi vizionat și de oameni. Iată mai multe detalii de la specialiști!

Un asteroid trece pe lângă Pământ în seara asta

Asteroidul denumit de specialiști 99942 trebuie să treacă pe lângă Pământ în această seară. Începând cu anul 2004, a fost printre cele mai periculoase obiecte din apropierea Pământului, de unde și predicțiile din trecut care așteptau ca el să se apropie mai mult decât ar fi normal.

Astfel, analizele de dinainte arătau ca ar putea să existe șanse foarte mari de coliziune dintre piatră și planeta noastră, dar observațiile recente au condus la estimări din ce în ce mai liniștitoare, iar astronomii au ocazia să observe în detaliu evenimentul în această seară.

Mai exact, la orele 01:15 ora universală din data de 6 martie. Asteroidul cu numele de Apophis se va afla la 16.9 milioane de kilometri de pământ, adică 10.5 mile, distanță extrem de sigură dacă ne gândim la riscurile din anii precedenți.

Acesta măsoară între 340 și 370 de metri și din păcate este foarte întunecat, lucru care împiedică studiul la un nivel mai înalt al cercetătorilor. Cel mai apropiat pasaj vremurilor noastre este pe data de 13 aprilie a lui 2029, când va fi la mai puțini kilometri de orbita gestaționară.

Șansele de impact dintre piatră și Pămând sunt acum reduse de specialiști de la 1 la 150.000 la 1 la 380.000. Cu toate că nu vor avea parte de detaliile sperate, analizele actuale din cadrul evenimentului de azi vor fi cu siguranță de ajutor pentru astronomi, arată iflscince.com.

„Este cu adevărat interesant să vezi un mic asteroid apropiindu-se de planeta noastră, pentru că putem vedea că gravitația Pământului își îndoaie dramatic traiectoria”, a declarat Paul Chodas, directorul CNEOS, despre descoperire.

Detalii asteroid 52768 descoperit în 1998

 – „un sistem automatizat de monitorizare a coliziunilor care scanează baza de date cu asteroizi pentru a detecta potențialele coliziuni cu Pământul care s-ar putea produce în următorii 100 de ani”, arătau specialiștii despre asteroidul cunoscut drept 52768. Cu toate astea, pericolele ne-au ocolit în ultimii ani, la fel cum se va întâmpla și în următorii, arată analizele.

  • Asteroidul a fost descoperit în anul 1998 și a trecut pe lângă Pământ în data de miercuri, 29 aprilie 2020. Mai exact, piatra a fost la 6.5 milioane de kilometri de planeta noastră, mergând cu o viteză de 32.000 de kilometri pe oră. Dimensiunea sa uriașă ar fi putut provoca „efecte globale”, au susținut atunci cercetătorii.