Asta le întrece pe toate. Ce se întâmplă acum în TVR, după cel mai mare scandal din ultimii ani

Asta le întrece pe toate. Ce se întâmplă acum în TVR, după cel mai mare scandal din ultimii ani
Asta le întrece pe toate. Ce se întâmplă acum în TVR, după cel mai mare scandal din ultimii ani

Televiziunea Română rar a fost văzută în perioadele sale de instabilitate, cel puțin de către telespectatori. Infectarea a doi colegi din TVR, în schimb, a dus la ceea ce se dorea a se păstra în interior, reclamă unul dintre reporterii trustului, Adelin Petrișor, care mărturisește că „ar trebui să o las mai ușor cu știrile făcute prin spitalele COVID și să încep să caut un avocat bun”.

”Paradoxuri din Televiziunea Publică”. Lipsa a doi reporteri a creat haos

După aproape șapte luni de program pe teren în timpul pandemiei, doi reporteri ai Știrilor TVR au fost diagnosticați cu coronavirus. Adelina Petrișor a postat pe Facebook câteva detalii despre starea lor, susținând că „oamenii iau tratament, dar sunt acasă, nu la spital”. Cine ar fi crezut că lipsa a doi oameni poate fi ”blestemul” celorlalți?

„Încă de la început, noi lucrăm împărțiți în două ture, doar câte 4 reporteri de teren pe fiecare tură, foarte puțini în comparație cu orice redacție din România. Acum, în loc să-i înlocuiască pe cei 2 pe o perioadă de 2-3 săptămâni cu oameni din redacție sau din alte departamente ale TVR, șefii au preferat să ne amestece pe noi cei rămași și să ne pună într-un program haotic. Gata, s-a dus ideea că turele nu se pot întâlni la muncă. Am vorbit cu producătorul general, cu șefa Știrilor și cu Președintele TVR. Le-am explicat că suntem obosiți, stresați și că programul de până acum ar fi fost cel mai bun pentru această perioadă complicată.

Asta le întrece pe toate. Ce se întâmplă acum în TVR, după cel mai mare scandal din ultimii ani
Adelin Petrișor, reporter TVR

Toți au zis că ne înțeleg, că nu au alte soluții și fiecare a arătat cu degetul spre altcineva. Le-am spus și eu că mi se pare o rușine imensă că o televiziune cu 2200 de angajați nu poate găsi înlocuitori pe termen scurt pentru 2 reporteri bolnavi. Poate nu ar trebui să mă mir chiar așa de tare. Dacă stau să mă gândesc bine, la Știri numărul producătorilor, editorilor și prezentatorilor cred că e cel puțin dublu față de cel al reporterilor. TVR, armata cu 1000 de generali și o singură ordonanță…”, a scris Adelin Petrișor pe Facebook, în data de 9 octombrie.

Probleme la TVR

Patru zile mai târziu, 12 octombrie, reporterul a primit un e-mail de la președintele instituției în care i se aduceau reproșuri cu privire la postarea sa, care ar fi atras comentarii jignitoare la adresa unor colegi și chiar a instituției.

„În dimineața aceasta, eu și alți câțiva din conducerea TVR am primit un email de la președintele instituției. Din câte am înțeles – e posibil să nu pot cuprinde, sunt doar un reporter de teren – cea mai mare problemă e că eu am ieșit public pe Facebook, nu că într-o instituție cu 2200 de angajați și vreo 200 de colaboratori nu se găsesc înlocuitori pentru 2 reporteri bolnavi de #COVID19.

Doamna președinte a subliniat că nu e prima oară când fac asta și că postarea mea a atras comentarii jignitoare la adresa unor colegi și chiar a instituției. După cum sună reproșurile din email, nu m-ar mira să mă bage repede-repede într-o procedură disciplinară pentru că “prejudiciez imaginea TVR”. Cred că trebuie să o las mai ușor cu știrile făcute prin spitalele #COVID și să încep să caut un avocat bun…Oricum, mai povestim”, a scris astăzi reporterul pe rețelele de socializare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI