Oameni din toată lumea preferă cafeaua dimineața și la prânz. Unii dintre ei nu o pot da deoparte nici când vine vorba de seară, deși nu este indicată atunci. Din ce ingrediente speciale este făcută și care este gustul ei? Cu siguranță va face ravagii, iar multe persoane o vor trece pe lista de preferate. Ea a fost creată în laborator la finalul anului trecut. Ce detalii se știu despre această băutură deosebită?
Centrul de Cercetare Tehnologică VTT din Finlanda a creat cafeaua artificială cu care oamenii iau cunoștință acum. Un grup de oameni de știință o văd ca pe o soluție a viitorului, gustoasă și rapidă.
Cercetătorii susțin că boabele rezultate sunt o copie fidelă a cafelei cu care suntem cu toții obișnuiți. Ea imită pe cât posibil gustul celei naturale și mirosul său.
Băutura ar ajuta în sensul în care ar reduce defrișările care au loc în agricultură pentru a produce cafeaua/ În modul acesta s-ar menține nivelul producției ridicat, mai ales că există o cerere mare în dreptul băuturii.
În cele din urmă, din cauza cererii prețul ar putea fi ridicat mult. Doctorul Jeiko Rischer este de acord că procesul de creare al cafelei este o artă, iar în același timp este încrezător că știința s-a descurcat de minune să reproducă o variantă apropiată și naturală.
Cum s-a întâmplat acest lucru? Totul a început cu cultivarea celulelor de cafea, depozitate mai apoi în niște bioreactoare pentru a continua dezvoltarea.
Instituția unde lucrează doctorul a mai creat până acum implanturi dentare din celuloză și piele sintetică. În prezent, agricultura cafelei este dăunătoare mediului.
Climatul în care cresc boabele este cel mai vulnerabil la defrișări. Cu toate că soluția a fost găsită, mai durează până să ajungem să bem cafea sintetică acasă la noi sau prin diverse cafenele. Specialiștii lucrează acum la perfecționarea gustului cafelei sintetice pentru a imita aroma naturală.
Este recomandată cafeaua proaspăt măcinată neagră sau cu puțin lapte chiar la începutul zilei. Dacă simți nevoia de încă una, poți să o faci mai slăbă cu ajutorul laptelui sau unui cub de zahăr brun.
Specialiștii susțin că opțiunea rapidă de a o cumpăra de la un tonomat este cea de care trebuie să te ferești. În cele mai multe dintre variantele prezente nu este vorba despre o pudră a unor boabe de cafea.