Cod Rutier 2020. 5 lucruri care se schimbă pentru șoferi, anul viitor. Amenzi și taxe în plus

Cod Rutier 2020. 5 lucruri care se schimbă pentru șoferi, anul viitor. Amenzi și taxe în plus
Cod Rutier 2020. 5 lucruri care se schimbă pentru șoferi, anul viitor

Cod Rutier 2020. Prețul carburanților, amenzile de circulație, vinieta Oxigen, taxe în plus ori polițe RCA; toate reprezintă o bătaie de cap. Pentru a cunoaște din timp cu ce urmează să te confrunți anul viitor, ai mai jos 5 lucruri care se schimbări pentru șoferi din 2020.

Cod Rutier 2020 – 5 lucruri care se schimbă pentru șoferi, anul viitor

  • Prețurile carburanților vor scădea cu 45 de bani pe litru, în cazul în care legea votată de Parlament pentru scăderea accizei la carburanți, prin eliminarea componentei de 7 eurocenți pe litru, de la 1 ianuarie nu se modifică mai apoi. Accizele la carburanți revin astfel sub nivelul accizei minime din UE, obligatorie pentru fiecare stat membru.
  • Nu mai cresc amenzile din cauza majorării salariului minim. Astfel, punctul de amendă rămâne la 145 de lei. Guvernul PNL a anunțat că va îngheța punctul de amendă la valoare actuală.
Cod Rutier 2020. 5 lucruri care se schimbă pentru șoferi, anul viitor. Amenzi mai mari și taxe în plus
Anul 2020, plin de necunoscute pentru șoferi
  • Vinieta Oxigen, noua taxă de poluare pentru zona București-Ilfov sau taxa de București va fi plătită începând cu luna martie a anului viitor, potrivit ultimelor declarații ale autorităților. Primarul general Gabriela Firea a precizat că această taxă trebuie aplicată de la 1 ianuarie 2020, însă bucureștenii trebuie să fie mai bine informați, să înțeleagă beneficiile acestui program, astfel că a decis ca lunile ianuarie și februarie să fie dedicate informării și conștientizării acestui demers.

Prețul RCA, o necunoscută

  • În primele zile după ce a devenit premierul țării, Ludovic Orban a declarat că o nouă taxă trebuie concepută drept o taxă de poluare, dar poate fi concepută și ca un impozit variabil, pe proprietate.

„Această taxă este o taxă indirectă. Evident, ea poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate, variabil. Şi aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene, vom anunţa public. Vă mai spun un lucru: decât să mai venim iarăşi cu o taxă ca să mai luăm nişte bani de la proprietarii de maşini şi după aceea să trebuiască să îi dăm înapoi, mai bine măsurăm de şapte ori şi stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituţiilor europene”, a spus Orban.

  • Prețul RCA, o necunoscută, pentru moment. În prezent, prețurile vor rămâne la nivelul cunoscut, dar, pe parcursul anului, ar putea interveni scumpiri, nu mari, după cum susțin experții.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI