Asistenta care a rupt tăcerea despre morții cu covid-19: ”Au murit deși nu ar fi trebuit. Medicii nu îi consultau”

Asistenta care a rupt tăcerea despre morții cu covid-19: ”Au murit deși nu ar fi trebuit. Medicii nu îi consultau”
Cum erau tratați pacienții din spitalul "El Paso"

O asistentă a unui salon în care erau internați pacienții infectați cu COVID-19 a dezvăluit recent chinul psihic pe care l-a trăit văzând ororile petrecute acolo. Femeia aduce acuzații grave conducerii spitalului care, practic, nu lupta pentru salvarea oamenilor.

Salonul era poreclit „Groapa”

Asistenta și-a riscat cariera pentru a dezvălui ce se întâmpla în spitalul în care lucrează. Aceasta a transmis cu ochii în lacrimi un mesaj prin care lumea să înțeleagă chinurile prin care sunt lăsați unii oameni să moară.

Lawanna a înregistrat un mesaj pe Facebook în care a explicat că asistentele erau instruite să efectueze manevre de resuscitare pentru doar șase minute în caz de stop cardio-respirator, acesta fiind principalul motiv care cauzează moartea pacienților infectați.

Asistenta care a povestit infernul trăit de pacienți
Asistenta care a povestit infernul trăit de pacienți

Femeia povestește că perioada în care a stat acolo a marcat-o foarte tare, în special, pentru faptul că cine intra acolo, nu prea mai avea șanse să iasă. Majoritatea dintre pacienți ieșeau, potrivit acesteia, doar în saci de plastic.

“Am văzut mulți oameni care au murit, dar care nu ar fi trebuit să moară. Acea misiune m-a distrus. Am fost trimisă în ceea ce era numită “Groapa“, iar acolo erau opt pacienți.

Mi s-a spus că oricine era trimis acolo, ieșea numai într-un sac de plastic.
Și, pentru că erau infectați cu Covid-19, politica spitalului era ca acești pacienți să primească doar șase minute de resuscitare.

Niciunul dintre pacienții pe care i-am avut acolo nu a reușit să scape”, povestește, cu lacrimi în ochi, Lawanna Rivers, asistentă la spitalul din El Paso din Texas, potrivit DailyStar, citat de antena3.ro.

Cine îi trata pe bolnavii internați în “salonul morții”

Lawanna a mai explicat că în perioada de o lună, timp în care ea a stat în acel salon, niciun medic nu s-a interest de soarta bolnavilor. Astfel, pacienții au fost lăsați pe mâna asistentelor instruite să nu se lupte prea mult pentru a salva oamenii.

„Niciun medic nu pășea în camerele alea Covid pentru a-i vedea pe pacienți”, a dezvăluit aceasta.

În urma declarațiilor făcute de asistentă, reprezentanții spitalului s-au autosesizat, afirmând că nu pot verifica afirmațiile acesteia. Cu un cinism ieșit din comun, aceștia au prezentat situația în cel mai diplomat mod, neinsistând asupra motivului care conta cu adevărat.

“Empatizăm și sprijinăm misiunea dificilă, fizic și emoțional, pe care această pandemie a adus-o pentru tot personalul medical din El Paso și din toată țara.

Această asistentă medicală a fost prezentă în spitalul nostru pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a sprijini El Paso să facă față numărului mare de pacienți Covid-19“, se arată în comunicatul spitalului, potrivit dailystar.co.uk.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI