Așa previi apariția mucegaiului. Ce trebuie să mai folosești, pe lângă bicarbonat de sodiu

Previne apariția mucegaiului cu ajutorul bicarbonatului!

Cum să previi apariția mucegaiului? Multe gospodine se luptă cu această problemă iar, din păcate, soluțiile pe care le găsesc pe piață pare că nu rezolvă deloc problema. Pentru a combate mucegaiul ai nevoie de bicarbonat și încă un lucru pe care îl are oricine în locuință. Iată soluția de care aveai nevoie și cea mai eficientă în lupta cu bacteria!

Cum să previi mucegaiul?

Aerisești des casa și nu ai foarte multă umiditate…dar cumva tot apare de undeva mucegaiul. Regula simplă cunoscută de toată lumea este să lași ferestrele deschise cel puțin câte 10-15 minute pe zi. Dacă plouă, desigur că e clar că poți amâna operațiunea. Când aerul este mai cald, folosește o cârpă umedă pentru a șterge suprafața în care știi că va apărea. Poți folosi o soluție cu bicarbonat de sodiu pentru a preveni mai bine apariția mucegaiului.

Ce trebuie să faci? Trebuie să dizolvi două pliculețe de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă, apoi să înmoi cârpa și să ștergi pereții cu probleme. Altă variantă ar fi: bicarbonat de sodiu, apă și sare, în cantități egale. De asemenea, o altă soluție este: oțet și apă în părți egale. Un truc util este să ai mare grijă la covorașul de la baie și să-l scoți sau să-l menții uscat, pentru că el menține umezeală multă.

Cum să previi apariția bicarbonatului de sodiu?
Cum să previi apariția bicarbonatului de sodiu?

Soluții de curățare

Soluție pentru dezinfectarea băii
2 linguri (20 g) de bicarbonat de sodiu
¼ cană (62 ml) de oțet alb
2 căni (500 ml) de apă
4. Soluție pentru curățarea chiuvetei de bucătărie
3 linguri (30 g) de bicarbonat de sodiu
¼ cană (62 ml) de oțet alb

Soluție pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider
¼ cană (62 ml) de oțet alb
¼ cană (62 ml) de apă
5 linguri (50 g) de bicarbonat de sodiu (ingredient opțional)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI