Cum se curăță bijuteriile de argint cu bicarbonat de sodiu. Trei pași simpli

Cum se curăță bijuteriile de argint cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. Nu doar că este un ingredient care se folosește la prepararea diferitelor feluri de prăjituri, dar te poate scăpa dintr-o mulțime de situații. Spre exemplu, îl poți folosi pentru a îndepărta petele de pe diferite suprafețe sau poți curăța bijuteriile de argint.

Cum se curăță bijuteriile de argint cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu a fost folosit la un moment dat pentru a curăța Statuia Libertății, așa că nu te mira că poate curăța chiar și obiectele de argint. Ingredientul nu este deloc greu de procurat. Îl poți cumpăra dintr-un supermarket sau chiar și dintr-un butic. Tot ce îți mai trebuie pentru a încerca acest truc este un pahar cu apă.

Așezați bijuteriile de argint într-o cutie metalică sau într-o oală, presărați bicarbonat de sodiu peste acestea și apoi turnați apă clocotită în vas. Va avea loc o reacție în urma căreia se va produce spumă. Bijuteriile trebuie întoarse pentru a fi curățate mai bine, iar pentru acest procedeu puteți folosi o furculiță.

Scoateți bijuteriile din apă și începeți să le frecați ușor cu un prosop. Dacă vedeți că mai sunt urme de bicarbonat de sodiu, trebuie să clătiți foarte bine bijuteriile, apoi să le uscați din nou cu un prosop. Dacă aveți o cârpă specială destinată curățării obiectelor de argint, nu ezitați să o folosiți pe abele părți: prima este pentru curățare, a doua pentru lustruire.

Bicarbonatul de sodiu mai poate fi folosit și pentru curățarea petelor de pe diferite suprafețe cum ar fi gresia sau faianța. De asemenea, acest ingredient minune elimină mirosurile neplăcute și are beneficii chiar și pentru corpul uman.

Bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) este un compus chimic anorganic care face parte din categoria sărurilor. Denumirea științifică este hidrogenocarbonat de sodiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI