La prima vedere, pare un fel de mâncare banal, la care nu ai avea cum să dai greș, însă știm foarte bine că succesul nu este întotdeauna garantat, în special în cazul rețetelor simple. Află cum prepari cel mai bun pui la cuptor pe care l-ai mâncat vreodată. Secretul ca să iasă crocant, suculent şi fraged.
Cine nu a gătit măcar o dată în viață pui? Dacă este făcut în tigaie, este unul dintre cele mai simple preparate. Lucrurile se complică, însă, în cazul în care este băgat la cuptor. Pentru un rezultat delicios, avem câteva sfaturi.
Gătită, carnea de pui poate fi fadă sau delicioasă, totul depinde de modul în care este pregătită. Un truc bun este să o lași în saramură peste noapte, înainte de a fi preparată.
Apoi, chiar înainte de a fi pus în cuptor, se condimentează pe interior și pe exterior cu sare grunjoasă și piper negru măcinat. Evident, în funcție de preferințe, se pot adăuga multe alte condimente, precum oregano, cimbru, rozmarin, pătrunjel, tarhon, iar lista poate continua.
Un alt truc incredibil, secretul ca să iasă suculent, crocant și fraged este un pas cât se poate de simplu: tot ce trebuie să faci este să ungi puiul cu unt sau ulei de măsline înainte de a-l pune în cuptor. Ambele variante funcționează la fel de bine și vor da acel „bronz culinar”.
Legumele joacă și ele un rol important. Pe de o parte sunt folosite ca umplutură pentru aromă și împiedică uscarea cărnii, iar pe de altă parte pot acționa ca bază în tavă, creând o suprafață naturală pentru grătar, iar astfel puiul nu se va lipi de fundul vasului.
La fel de importantă este temperatura la care este este preparată carnea. O valoare ridicată va crea exteriorul crocant și un interior suculent. Se recomandă să gătești puiul la 220 de grade Celsius și să scoți carnea din frigider cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a o pune la cuptor. În acest fel, vei fi sigur că se va rumeni în mod uniform.