18 oct. 2022 | 22:06

Aşa prepari cel mai bun pui la cuptor pe care l-ai mâncat vreodată. Secretul ca să iasă crocant, suculent şi fraged

Diverse
Aşa prepari cel mai bun pui la cuptor pe care l-ai mâncat vreodată. Secretul ca să iasă crocant, suculent şi fraged
Sfaturi pentru cel mai bun pui la cuptor

La prima vedere, pare un fel de mâncare banal, la care nu ai avea cum să dai greș, însă știm foarte bine că succesul nu este întotdeauna garantat, în special în cazul rețetelor simple. Află cum prepari cel mai bun pui la cuptor pe care l-ai mâncat vreodată. Secretul ca să iasă crocant, suculent şi fraged.

Cum prepari cel mai bun pui la cuptor

Cine nu a gătit măcar o dată în viață pui? Dacă este făcut în tigaie, este unul dintre cele mai simple preparate. Lucrurile se complică, însă, în cazul în care este băgat la cuptor. Pentru un rezultat delicios, avem câteva sfaturi.

Gătită, carnea de pui poate fi fadă sau delicioasă, totul depinde de modul în care este pregătită. Un truc bun este să o lași în saramură peste noapte, înainte de a fi preparată.

Apoi, chiar înainte de a fi pus în cuptor, se condimentează pe interior și pe exterior cu sare grunjoasă și piper negru măcinat. Evident, în funcție de preferințe, se pot adăuga multe alte condimente, precum oregano, cimbru, rozmarin, pătrunjel, tarhon, iar lista poate continua.

Cum faci să iasă suculent, crocant și fraged

Un alt truc incredibil, secretul ca să iasă suculent, crocant și fraged este un pas cât se poate de simplu: tot ce trebuie să faci este să ungi puiul cu unt sau ulei de măsline înainte de a-l pune în cuptor. Ambele variante funcționează la fel de bine și vor da acel „bronz culinar”.

Legumele joacă și ele un rol important. Pe de o parte sunt folosite ca umplutură pentru aromă și împiedică uscarea cărnii, iar pe de altă parte pot acționa ca bază în tavă, creând o suprafață naturală pentru grătar, iar astfel puiul nu se va lipi de fundul vasului.

La fel de importantă este temperatura la care este este preparată carnea. O valoare ridicată va crea exteriorul crocant și un interior suculent. Se recomandă să gătești puiul la 220 de grade Celsius și să scoți carnea din frigider cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a o pune la cuptor. În acest fel, vei fi sigur că se va rumeni în mod uniform.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Vremuri de coșmar pentru români. Sărăcia bate la ușă
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Călin Georgescu a promis! Anunț pentru toți românii: Vă garantez că...
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT MOLDOVA! PERICOLUL este URIAȘ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro