Artistul din România care nu a mai primit închisoare cu executare. Condamnarea e definitivă

Artistul din România care nu a mai primit închisoare cu executare. Condamnarea e definitivă
Artistul din Romania care a primit inchisoare cu executare

Clipe dificile pentru unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de muzică ușoară din România. Cântărețul a primit o pedeapsă definitivă de 2 ani de zile în închisoare, cu suspendare. Care a fost motivul. Despre cine este vorba.

Vedeta care a primit o sentință de 2 ani de închisoare cu executare

Rareș Borlea, cunoscut publicului român drept artistul Raoul, a primit cea mai neagră veste din ultimii ani. După un proces lung care a durat doi ani, celebrul cântăreț a primit un verdict crunt din partea judecătorilor.

Instanțele de judecată l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că a fost surprins la volanul mașinii fără permisul de conducere.

Procurorii au solicitat în dosarul respectiv o condamnare cu executare, având în vedere faptul că Raoul are mai multe fapte similare, precum și mai multe condamnări anterioare, însă Curtea de Apel Cluj a respins această decizie.

 „Respinge ca nefondat apelul promovat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca împotriva sentinţei penale nr. 430 din 22.06.2020 a Judecătoriei Cluj-Napoca. Cheltuielile judiciare suportate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă.”, se arată decizia definitivă a Curții de Apel Cluj.

În 2020, Judecătoria Cluj-Napoca l-a condamnat pe artistul Raoul la un an și jumătate cu suspendare. Mai mult de atât, cântărețului i s-a dat și o amendă penală în valoare de 20.000 de lei.

„Aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 1 an şi 6 luni închisoare la care se adaugă în întregime pedeapsa amenzii în valoare de 20.000 lei. Menţine suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare pe durata termenului de supraveghere de 2 ani (calculat începând de la data de 20.11.2017, care este data la care a rămas definitivă sentinţa penală nr.916/27.06.2017 a Judecătoriei Constanţa), aşa cum a fost dispusă prin sentinţa penală nr.1413/11.09.2018 a Judecătoriei Brăila. Obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare în favoarea statului”, este decizia atacată de Parchet.

„Am avut permisul suspendat, iar eu am continuat să conduc!”

Ce a declarat Raoul cu privire la faptul că a fost prins conducând, deși carnetul său de șofer era expirat. Artistul nu este la prima abatere, mărturisind că obișnuia să șofeze și fără permis, „păcălindu-i” pe oamenii legii că nu avea actele la el, atunci când îl opreau pe stradă.

„Am avut permisul suspendat, iar eu, recunosc, am continuat să conduc. Când mă oprea poliţia, explicam că nu am permisul la mine, iar ei, fiindcă mă recunoşteau, mă lăsau să plec. Însă, când ajungeau la bază şi mă verificau, constatau că aveam permisul suspendat.

Aşa că îmi făceau dosar penal, iar eu nici măcar nu ştiam. Mai mult, toate citaţiile erau transmise la o adresă la care eu nu mai locuiesc de ani de zile. Avocatul meu a făcut muncă de detectiv, ca să găsească toate dosarele penale pe care le aveam, fiindcă eu nu fusesem anunţat de existenţa lor.

Am făcut şi muncă în folosul comunităţii, am plătit şi amenzi de zeci de mii de lei… După condamnare, am permisul anulat, aşa că trebuie să dau din nou examen pentru obţinerea lui”, le-a spus Raoul celor de la Spynews.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI