Artiști din România, lăsați fără bani în conturi. Ce li s-a întâmplat. Primele declarații

Artiști din România, lăsați fără bani în conturi. Ce li s-a întâmplat. Primele declarații
Gabriel Dorobanțu audiat de DIICOT

Mulți artiști români au reclamat în ultima perioadă sustragerea unor sume de bani din conturile lor. Pe fir a intrat și DIICOT. Procurorii au demara o amplă investigație și audieri a victimelor în acest caz de carduri clonate. Printre victime se numără și celebrul solist, Gabriel Dorobanțu, Adrian Nartea, și Jean de la Craiova.

Gabriel Dorobanțu audiat de DIICOT

Cazul cardurilor clonate este de ceva vreme pe masa procurorilor DIICOT. Procurorii spun că victimele rămâneau fără bani în conturi după ce o grupre, bine organizată, le clona cardurile și intrau în posesia numerelor de telefon ale victimelor. Astfel membrii grupării le furau identitatea și reușeau să sustragă sume consistente din conturile acestora.

Victime le-au picat un număr important de artiști din România, printre are și celebrul solist Gabriel Dorobanțu. Astăzi artistul a fost chemat de DIICOT la audierile maraton, înaintea acestuia fiind audiați și Adrian Nartea, și Jean de la Craiova, tot victime în acest dosar.

La intrarea la audieri, celebrul solist de muzică ușoară, Gabriel Dorobanțu declara jurnaliștilor despre faptul că și lui i s-au sustras bani din cont, dar Banca în cauză i-ar fi restituit suma furată de gruparea criminală.

”Am constatat că de pe card lipseau bani, am făcut negație, banca mi-a restituit banii. Nu o sumă foarte mare, dar erau banii mei.

Mi s-a transmis că am făcut o comandă de telefon foarte scump, am negat, am insistat că nu e comanda mea și m-a mirat lucrul ăsta.”, declara la intrarea la audieri, Gabriel Dorobanțu, conform Digi 24.

DIICOT a reținut patru membrii ai grupării

În acest caz DIICOT a anunțat prinderea a patru membrii din gruparea formată din 14 suspecți,  identificați. Deocamdată ceilalți 10 nu au fost încă reținuți. În afară de gabriel Dorobanțu, victimă a acestei grupări a fost și actorul din serialul ”VLAD”, difuzat de PRO TV, Andi Nartea. Actorul declara recent cum a ajuns în postura de victimă a grupării.

”Mi-au cerut să citesc practic acel ID number de pe cardul SIM. Ce aveam eu pe card, nu aveau ei în centrală. În sensul că seria number nu corespundea.

Cineva a sunat în centrală și s-a dat drept persoana mea și a cerut validarea unui alt SIM blank, într-un alt telefon, în altă parte”, a explicat Adi Nartea, pentru stirileprotv.ro.

Aproximativ la fel a fost și în cazul celebrului Jean de la Craiova, care ar fi rămas și el fără sume substanțiale. Datele oficiale anunțate de procurorii DIICOT, vorbesc de o un număr de 50 de persoane escrocate. Prejudiciul, în acest caz, se ridică la mai mult de 100.000 de lei

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI