Artista din România care nu a fost uitată. Ce a povestit la 80 de ani (exclusiv)

Artista din România care nu a fost uitată. Ce a povestit la 80 de ani (exclusiv)
Artista din România care nu a fost uitată. Ce a povestit la 80 de ani (exclusiv)

După ce își încheie cariera, mulți actori sunt lăsați uitării. Totuși există și mulți care, cu drag trec prin amintirile celor care îi urmăreau altădată. Artista care nu a fost uitată a acordat un interviu în exclusivitate pentru impact.ro la vârsta de 80 de ani.

Deși anii au trecut, artista nu a fost uitată

Vocea inconfundabilă cu care actrița Alexandrina Halic a uimit mulți spectatori, reprezintă punctul ei forte. Chiar dacă aceasta, nici după 80 de ani nu consideră că are o voce specială, sunt oameni care încă o recunosc după voce. Acrița a urcat pe mai multe scene ale teatrelor. Dintre aceaste se pot enumera Teatrul ”Ion Creangă”, Teatrul Metropolis dar și pe scena Teatrului Național din București.

“Ei bine, nici astăzi nu-mi dau seama că vocea mea pare a fi una specială. Căci dacă e ceva după care oamenii mă mai recunosc şi azi, aceea este vocea. Mi s-a întâmplat asta în diverse locuri, pe stradă, în magazine, în autobuz”, susţine cea care va împlini în noiembrie 80 de ani. Vocea ei este de ”patrimoniu”, practic, românii cunoscând-o de la TV și de la teatru.

De-a lungul carierei sale longevive, artista își amintește cum colegii de scenă îi atribuiau mai multe porecle.

“Dacă e vorba despre porecle, atunci trebuie să vă mărturisesc că cea mai drăguţă, după părerea mea, e cea cu care mă răsfăţa Ion Lucian. El îmi spunea . Şi după el, şi alţi colegi au preluat modelul. Când eram mai tânără, colegii de clasă îmi spuneau , făcându-se astfel referire la înălţimea mea. Până a reuşit cineva performanţa de a-l diminutiva şi am ajuns . Însă cei mai mulţi preferau să mă strige pe numele de familie, fiindcă nu e unul des întâlnit, cu siguranţă!”, povesteşte Alexandrina Halic, în exclusivitate pentru impact.ro.

La 80 de ani, tehnologia este de partea sa

Actrița este bunică a patru nepoți și își aduce aminte cu drag despre un moment de neuitat. În timpul unui spectacol, un copil care urmărise scena, a strigat la final că este îngerul lui. Halic pune pe baza acestei întâmplări ținuta din spectacol, care era toată albă. Deși multe persoane de vârsta ei nu se înțeleg deloc cu tehnologia, Alexandrina Halic afirmă că aceasta nu reprezintă tocmai o problemă.

“Nu pot spune că am reuşit performanţa de a mă programa pentru vaccinare pe platforma aceea, dar reuşesc să citesc ore bune pe laptop sau să corespondez cu una şi cu altul. Pentru vaccin, spre exemplul, m-am programat telefonic, dar confirmarea am primit electronic, pe email. E ceva, nu?!, spune aceasta foarte mândră, pentru Impact.

Ultima sa apariție pe scenă a fost toamna anului trecut, în grădina din preajma Teatrului ”Ion Creangă”. Acrița afirmă că deja i s-a făcut dor de scenă și de cei mici. Pentru a-și umple timpul, se păstrează ocupată cu cărți, muzică și plimbări zilnice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI