Arsuri de gradul II și III suferite de o femeie din Iași, după ce s-a opărit cu suc de roşii

Arsuri de gradul II și III suferite de o femeie din Iași, după ce s-a opărit cu suc de roşii
Arsuri de gradul II și III suferite de o femeie din Iași, după ce s-a opărit cu suc de roşii

Astăzi, 24 august, Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași, a transmis faptul că, în cursul nopții trecute, un echipaj SMURD a intervenit în localitate Răducăneni din județul Iași.

O femeie din Iași s-a opărit cu suc de roșii

Femeia în vârstă de 50 de ani a fost preluată de o ambulanță de Terapie Intensivă Mobilă. Aceasta a suferit arsuri la nivelul abdomenului, mâinilor și la nivelul toracelui, pe aproximativ 20 la sută din suprafața corpului. Arsurile sunt de gradul II și III.

De asemenea, se pare că femeia consumate înainte băuturi alcoolice. Aceasta a fost internată pe secția de chirurgie plastică.

„Aseară, intervenție SMURD pentru o femeie de 50 ani din Răducăneni. A fost adusă de ambulanţă SMURD TIM în UPU pentru arsura prin lichid fierbinte (a scăpat o oală cu suc de roșii în timp ce fierbea) , având arsura la nivelul toracelui, abdomenului și membrelor superioare circular aproximativ pe 20% din suprafaţa corporală gradul II-III, fiind și cu halena etanolica prezenta. S-a internat pe chirurgie plastică”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Doi copii, opăriți cu ciorbă

În urmă cu câteva luni, doi copii au ajuns în stare gravă la spitalul din Huși, județul Iași. Cei doi s-au opărit cu ciorbă, într-un moment de neatenție. Aceștia au fost transferați de urgență la Iași. O fetiță de doar doi ani a suferit arsuri de circa 80% din suprafața corpului, fiind transferată cu un elicopter SMURD la Spitalul Sf. Maria.

Băiețelul a suferit arsuri pe corp  pe 15% din suprafața corpului. Acesta a fost transferat la Spitalul de Copii Iași, după ce i s-a refuzat transferul la București. Acolo, conform datelor, nu mai existau locuri libere la spitalul de arși.

„Un elicopter va face un transfer de la Spitalul Huși la Spitalul de Pediatrie Iași. Pacienta, o fetiță în vârstă de 12 an cu arsuri de la un lichid fierbinte (borș) pe aproximativ 80% suprafața corpului. (Membre superioare și inferioare bilateral, torace anterior, abdomen). Fetița este stabilă hemodinamic, neintubată la momentul actual. Va fi reevaluata de echipa SMURD Iași”, a declarat la acel moment prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Copil mort după ce s-a jucat cu benzină

La sfârșitul anului trecut, un copil de 4 ani a decedat după ce s-a jucat cu benzină. Acesta a suferit arsuri de gradul 2, pe aproximativ 60% din suprafața corporală. La fața locului a ajuns un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă.

Micuțul a fost transportat în Popești, la Spitalul de Pediatrie. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic. Copilul a decedat din cauza arsurilor grave suferite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI