Ultima oră! Explozie violentă într-un bloc din Drobeta-Turnu Severin. Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri grave

Ultima oră! Explozie violentă într-un bloc din Drobeta-Turnu Severin. Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri grave
Explozie cu victime în Drobeta Turnu Severin

Momente de teroare în Drobeta-Turnu Severin, acolo unde zeci de locatari și-au văzut moartea cu ochii după o explozie puternică petrecută în blocul în care aceștia locuiau. Din păcate, un bărbat a fost transportat la spital în stare gravă, iar alte zeci de persoane au fost evacuate de pompieri. Alarma s-a dat în cursul acestei dimineți, de către locatari.

Pompierii au intervenit de urgență

O tragedie s-ar fi putut întâmpla în această dimineață după producerea unei deflagrații puternice produse din cauza unei butelii aflată într-un apartament. Evenimentul a avut loc într-un cartier mărginaș din localitate, iar în blocul cu pricina locuiau persoane defavorizate.

Din păcate, din apartamentul în care a explodat butelia, unul dintre tineri s-a ales cu arsuri de gradul II, în timp ce tânăra a refuzat transportul la spital după primirea îngrijirilor la locul evenimentului.

Pentru gestionarea eficientă a exploziei, pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN, care este folosită în cazul unor evenimentelor produse de substanțe toxice.

Din fericire, pompierii au reușit să evacueze toți locatarii, polițiștii urmând să facă cercetări privind cauza exactă a producerii exploziei. Salvatorii au dat asigurări că nu există risc de extindere a flăcărilor.

Incediu teribil la Corbeanca. Peste 15 hectare de vegetație au fost distruse

Un incediu devastator a alertat pompierii, în urmă cu câteva ore, acolo unde flăcările nemiloase au acaparat fectare de pământ, îndereptându-se spre lanul de porumb. Disperați, localnicii au fost tentați să intre cu tractoarele pentru a stinge incendiul, pentru a-și proteja recoltele, dar și locuințele. Din cauza vântului puternic, flăcările se propagau rapid, iar casele din zonă riscau să fie distruse de flăcări.

În urma celor întâmplate, primarul a declarat că nu a fost anunțat de ISU ce s-a întțmplat, aflând de tragedie de la televizor. Pentru stingerea incendiului au intervenit trei autospeciale cu apă și spumă, focul putând fi în cele din urmă lichidat.

”Nu este grav. E departe de case. Poliția Locală e acolo. Cred că cineva a dat foc la miriște, e din ceva ce s-a treierat zilele trecute. Sunt și pompierii”, a transmis primarul.

Din păcate, dimensiunile incendiului au speriat locuitorii, în timp ce un martor a explicat că poate fi asemănat cu cele care au loc în Grecia.

Este uriaş, mult mai mare decât îmi imaginam în prima fază. Cerul se vedea roşu de la o distanţă de 7 km. Noi suntem despărtiți de o pădure şi se vedeau flăcările. Nu știam la ce să mă aștept. Se extinde foarte tare. Cerul este roşu. Nu ştiu cum vor reuși pompierii să stingă focul. Sunt imagini care seamănă cu Grecia”, a transmis reporterul Antena3.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI