„Armata” pentru elevi. Ce vrea MApN de la participanți

„Armata” pentru elevi. Ce vrea MApN de la participanți
FOTO: MApN

Ministerul Apărării Naționale (MApN) le dă ocazia elevilor care vor să simtă pe propria piele cum e în armată să se înscrie la Tabăra de vară pentru cercetași. Militarii îi asigură pe elevi că vor trăi momente la intensitate maximă, își vor testa limitele fizice și psihice și vor vizita locuri în care în mod normal accesul este limitat.

42 de locuri sunt disponibile la ediția din acest an a Taberei de vară pentru cercetași. Dintre aestea, 8 vor fi repartizate tinerilor instituţionalizaţi din învăţământul gimnazial și liceal, care au rezultate foarte bune la învățătură. Pentru celelalte 34 de locuri se va organiza un concurs de selecție (16 locuri pentru elevii din învăţământul gimnazial şi 18 locuri pentru elevii din învăţământul liceal) care va cuprinde două etape în cadrul cărora elevilor le vor fi testate cunoștințele despre Armata României, NATO şi Uniunea Europeană.

Tabăra organizată de MApN se va desfăşura în perioada 14 – 21 iulie, la Predeal.

Când și cum se fac înscrierile în „Armata” pentru elevi

„În prima etapă (29 martie – 9 aprilie), echipe constituite din câte doi elevi vor trebui să completeze un formular de înregistrare şi să răspundă la 20 de întrebări tip grilă. Pentru cea de-a doua etapă (10 – 21 aprilie), echipele care au răspuns corect la cel puţin 15 întrebări ale primei etape se califică, urmând să răspundă la un nou set de întrebări.

În perioada 22 – 26 aprilie, juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă şi va întocmi clasamentul concursului pe baza punctajului obţinut”, precizează MApN într-un comunicat.

Întrebările vor fi din domeniile Armata României, NATO, UE, participarea militarilor români în misiuni internaţionale, cariera militară și vor fi formulate din materiale publicate pe site-urile www.mapn.ro, www.nato.int, http://europa.eu și www.mae.ro. Cei care vor fi selectați pentru tabără vor avea parte de activități aplicativ-militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice din zonă și întâlniri cu cadre militare active și studenți militari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI