Aproape de o tragedie fără margini în România. Tir încărcat cu azotat de amoniu, la fel ca în Beirut, a luat foc

Un tir plin cu azotat de amoniu a fost la un pas să provoace o tragedie în județul Timiș

O tragedie a fost la un pas să se petreacă în județul Timiș, după ce un tir plin cu azotat de amoniu a fost la un pas să ia foc. Autotrenul a făcut o pană la un cauciuc, iar șoferul nu a observat la timp pana, așa că roata a fost la un pas să ia foc. Martorii spun că a ieșit doar fum, nu și foc.

Un tir plin cu azotat de amoniu a fost la un pas să provoace o tragedie în județul Timiș

Potrivit Poliţiei Timiş, TIR-ul încărcat cu azotat de amoniu a făcut explozie la roata din spate dreapta în timp ce se deplasa pe DN69, dinspre Timisoara spre Arad. „Nu a luat foc roata, a iesit doar fum. Pompierii şi Politia sunt la faţa locului. Traficul a fost deviat”, a transmis IPJ Timiş.

Camionul a luat foc la intersecţia DN59 cu DJ 692, în zona localităţii Sânandrei. Mai multe echipaje de poliţie au luat măsura izolării perimetrului. Pompierii intervin pentru stingerea incendiului.  Circulaţia este oprită în acest moment.

Un tir plin cu azotat de amoniu a fost la un pas să provoace o tragedie în județul Timiș
Un tir plin cu azotat de amoniu a fost la un pas să provoace o tragedie în județul Timiș. Sursa foto: adevarul.ro

Azotatul de amoniu a provocat recent o explozie monstru în Beirut. Explozia de la Mihăilești, din 2004, provocată tot de azotatul de amoniu

Azotatul de amoniu a stat la baza exploziei devastatoare din Beirut. Explozia a avut loc în zona portului din capitala libaneză Beirut. Aceasta a fost urmată de un incendiu, câteva mici explozii și, în final, de o detonație masivă, care a fost urmată de un suflu violent.

Potrivit informațiilor transmise miercuri de Crucea Roșie, cel puțin 100 de persoane au fost ucise și alte peste 4.000 au fost rănite în incident. Premierul libanez, Hasan Diab, a declarat marți că au explodat 2.750 de tone de azotat de amoniu confiscate. Materialul fusese pus la păstrare într-un depozit timp de șase ani, fără a se lua măsuri de precauție. Există speculații potrivit cărora este vorba despre încărcătura unei nave din Georgia.

România, îndoliată de explozia de la Mihăilești

Azotatul de amoniu a făcut victime și în România, când un tir plin de azotat a luat foc la Mihăilești. Pe data de 24 mai 2004, la ora 5:50 în comuna Mihăilești, județul Buzău, pe DN2 (segment din drumul european E85), la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie datorată accidentului unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu.

Bilanțul victimelor arată că au fost 18 morți (dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului TV Antena 1) și 13 răniți grav. Un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI