Aplicația “Fii pregătit” vine în ajutorul românilor. Toți trebuie să o descarce pe mobil acum
Aplicația „Fii pregătit” vine în ajutorul românilor. Toți trebuie să o descarce de pe mobil acum. Pe pagina de Facebook a IGSU – Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență România, este postat anunțul cu aplicația care te poate ajuta să afli cum trebuie să reacționezi în timpul și după un eveniment de tipul unei furtuni, al unei ploi abundente, dar nu numai. Pe această aplicație sunt menționate și alte ghiduri care te învață ce anume trebuie să faci în caz de cutremur, incendii, inundații, ghidul de prim ajutor etc.
Aplicația “Fii pregătit” vine în ajutorul românilor
De asemenea, tot pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “Fii pregătit” poți consulta și ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Pe pagina de Facebook a IGSU se anunță următoarele:
„Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “Fii pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos:
https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/
𝗖𝗢𝗗 𝗚𝗔𝗟𝗕𝗘𝗡 – instabilitate atmosferică temporar accentuată
În Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale şi izolat grindină.
Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, se anunță pe pagina de Facebook menționată.
Despre platforma „Fii Pregătit”
Pe platforma „Fii pregătit” se menționează că aceasta a devenit sursa oficială de informare pentru a ajuta cetățenii să înțeleagă mai bine riscurile și pentru a-i informa în ce privește măsurile de prevenire și comportamentul pe care trebuie să-l aibă aceștia în situații de urgență sau în caz de dezastru.
Tot pe această platformă se menționează că eforturile DSU din ultimii ani vin în adresarea obiectivelor tematice stabilite în planul de acțiune în ce privește eficientizarea sistemului național de răspuns în situații de urgență având și o componentă integrată de digitalizare ce facilitează informarea publică.