Apel către Ludovic Orban. Cum stă, de fapt, situația la Ministerul Sănătății: „Cercetați cu atenție!”

Oana Gheorghiu, apel către Ludovic Orban

În contextul crizei provocate de răspândirea virusului mortal COVID-19, Oana Gheorghiu, cofondatoare a Asociației „Dăruiește Viață”, face apel către premierul României, privind „curățenia” în Ministerul Sănătății, precum și consumarea cu întelepciune a resurselor.

Apel către Ludovic Orban

Pe fondul crizei medicale ce a speriat o lume întreagă, se cere ordine și respectarea unor măsuri și în instituțiile statului de o importanță covârșitoare în aceste zile de panică, altfel orice schimbare este zadarnică, potrivit mesajului adresat premierului țării noastre de către cofondatoarea „Dăruiește Viață”.

„Domnule Prim Ministru, faceți de urgență curățenie în Ministerul Sănătății, altfel orice schimbare e în zadar. Cercetați cu atenție cine și ce învârte pe acolo și, mai ales, cheltuiți cu chibzuință resursele… în curând vor lipsi medicamentele de bază, nu vor mai fi bani și vor muri zeci de mii de oameni”, a scris Oana Gheorghiu, pe pagina personală de Facebook.

Tot ea atrage atenția asupra faptului că, dacă resursele de care dispunem în momentul de față nu vor fi folosite cu grijă, riscul este unul major. Astfel că, medicamentele esențiale supraviețuirii vor dispărea de la raft, iar oamenii vor muri cu zecile de mii.

Nu fiți fermecat de megalomania unor „Dumnezei”

În încheierea apelului, Oana Gheorghiu îi cere prim-ministrului să facă verificări la sânge, deoarece soarta cetățenilor români depinde de buna funcționare sistemului medical.

Oana Gheorghiu, cofondatoare a Asociației „Dăruiește Viață
Oana Gheorghiu, cofondatoare a Asociației „Dăruiește Viață”

„Testați ceea ce trebuie testat, nu vă lăsați fermecat de megalomania unor «Dumnezei»”, mai scrie aceasta pe rețeaua de socializare.

Astăzi, ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia în plină criză medicală. Acesta a precizat că renunță la portofoliu atât din motive personale, cât și profesionale. Nelu Tătaru este cel care preia interimatul la Ministerul Sănătăţii.

Reamintim că, până în momentul de față, în România, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 794, dintre care 17 persoane au decedat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI