09 mart. 2021 | 15:25

Apariție șocantă pe cerul nopții. Ce a căzut în acest oraș ar putea conține „ingredientele” apariției vieții

News
Apariție șocantă pe cerul nopții. Ce a căzut în acest oraș ar putea conține „ingredientele” apariției vieții
O aparitie socanta pe cerul noptii

Un meteorit ce a căzut în Marea Britanie și a fost vizibil și din nordul Europei la finele lui februarie este un corp spațial foarte rar și ar putea să conțină ”ingredientele” apariției vieții, menționează cercetătorii, potrivit CNN.

Apariție șocantă pe cerul nopții

Astfel, fragmentele de rocă spațială ar putea să ofere răspunsuri importante în ce privește istoria timpurie a sistemului solar, dar și despre cum a evoluat viața pe Pământ în urmă cu sute de milioane de ani.

Au fost găsite, deci, cca 300 de grame de rocă spațială de către cercetorii din Winchcombe, în Gloucestshire, Marea Britanie. Cercetătorii susțin că substanța carbonică din care se compune roca este una dintre cele mai primitive și mai ”curate„, care au fost observate acum în sistemul solar. De asemenea, astfel de roci sunt cele care conțin material organc și amino-acizi, reprezentând ”ingrediente” în apariția și dezvoltarea vieții.

Câți meteoriți cunoscuți există pe Pământ

Mai mult, muzeul de Istorie Naturală din Londra a confirmat faptul că fragmentele de rocă au fost descoperite într-o stare bună și foarte repede după ce a căzut meteoritul încât sunt comparabile cu cele aduse prin misiuni spațiale, atât din punct de vedere al cantității, dar și al calității

„Am fost șocat când am văzut fragmentele și imediat mi-am dat seama că este vorba de un meteorit foarte rar și de un eveniment absolut unic. Este foarte emoționant”, a spus Richard Greenwood, ceretător în științe planetare, potrivit unui comunicat al muzeului.

Acesta a fost primul cercetător care a identificat roca. De menționat este că pe Pământ există aproximativ 65.000 de meteoriți cunoscuți, conform muzeului din Londra. Dintre acești meteoriți, numai 1.206 au fost observați în timp ce cădeau pe planetă, iar dintre acești meteoriți numai 51 sunt formați din astfel de roci rare.

Meteoritul, văzut de mii de martori

Meteoritul a fost văzut de mii de martori din UK și Europa de nord, fiind surprins și pe camere de supraveghere private în momentul în care mingea de foc a luminat cerul în data de 28 februarie 2021. Această rocă spațială s-a deplasat cu aproape 14 kilometri pe secundă înainte de a se lovi de atmosfera terestră, ajungând, într-un final, pe o stradă din Winchcombe.

„Aproape toți meteoriții vin la noi de la asteroizi, blocurile rămase din sistemul solar care ne pot spune cum s-au format planete precum Pământul. Oportunitatea de a fi unul dintre primii oameni care au văzut și studiat un meteorit care a fost recuperat aproape imediat după căderea este un vis împlinit! ” a declarat și Ashley King, viitorii lideri în cercetare și inovare din Marea Britanie, în cadrul departamentului de științe ale pământului de la Muzeu.

 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro