Apariție șocantă pe cerul nopții. Ce a căzut în acest oraș ar putea conține „ingredientele” apariției vieții

Apariție șocantă pe cerul nopții. Ce a căzut în acest oraș ar putea conține „ingredientele” apariției vieții
O aparitie socanta pe cerul noptii

Un meteorit ce a căzut în Marea Britanie și a fost vizibil și din nordul Europei la finele lui februarie este un corp spațial foarte rar și ar putea să conțină ”ingredientele” apariției vieții, menționează cercetătorii, potrivit CNN.

Apariție șocantă pe cerul nopții

Astfel, fragmentele de rocă spațială ar putea să ofere răspunsuri importante în ce privește istoria timpurie a sistemului solar, dar și despre cum a evoluat viața pe Pământ în urmă cu sute de milioane de ani.

Au fost găsite, deci, cca 300 de grame de rocă spațială de către cercetorii din Winchcombe, în Gloucestshire, Marea Britanie. Cercetătorii susțin că substanța carbonică din care se compune roca este una dintre cele mai primitive și mai ”curate„, care au fost observate acum în sistemul solar. De asemenea, astfel de roci sunt cele care conțin material organc și amino-acizi, reprezentând ”ingrediente” în apariția și dezvoltarea vieții.

Câți meteoriți cunoscuți există pe Pământ

Mai mult, muzeul de Istorie Naturală din Londra a confirmat faptul că fragmentele de rocă au fost descoperite într-o stare bună și foarte repede după ce a căzut meteoritul încât sunt comparabile cu cele aduse prin misiuni spațiale, atât din punct de vedere al cantității, dar și al calității

„Am fost șocat când am văzut fragmentele și imediat mi-am dat seama că este vorba de un meteorit foarte rar și de un eveniment absolut unic. Este foarte emoționant”, a spus Richard Greenwood, ceretător în științe planetare, potrivit unui comunicat al muzeului.

Acesta a fost primul cercetător care a identificat roca. De menționat este că pe Pământ există aproximativ 65.000 de meteoriți cunoscuți, conform muzeului din Londra. Dintre acești meteoriți, numai 1.206 au fost observați în timp ce cădeau pe planetă, iar dintre acești meteoriți numai 51 sunt formați din astfel de roci rare.

Meteoritul, văzut de mii de martori

Meteoritul a fost văzut de mii de martori din UK și Europa de nord, fiind surprins și pe camere de supraveghere private în momentul în care mingea de foc a luminat cerul în data de 28 februarie 2021. Această rocă spațială s-a deplasat cu aproape 14 kilometri pe secundă înainte de a se lovi de atmosfera terestră, ajungând, într-un final, pe o stradă din Winchcombe.

„Aproape toți meteoriții vin la noi de la asteroizi, blocurile rămase din sistemul solar care ne pot spune cum s-au format planete precum Pământul. Oportunitatea de a fi unul dintre primii oameni care au văzut și studiat un meteorit care a fost recuperat aproape imediat după căderea este un vis împlinit! ” a declarat și Ashley King, viitorii lideri în cercetare și inovare din Marea Britanie, în cadrul departamentului de științe ale pământului de la Muzeu.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI