Apariție șocantă într-un lac. O biserică a ieșit la iveală după ce a fost scufundată decenii întregi
Apariție incredibilă într-un lac! O biserică s-a „ridicat” de sub ape după ce a fost scufundată preț de câteva decenii bune. Care sunt detaliile oferite de către directorul arhivelor municipale locale?
O biserică a ieșit la iveală de sub ape după decenii întregi
Biserica Fecioarei din Dolores a dispărut sub ape în anul 1979 când a fost construit barajul Purisima care ulterior a îngropat comunitatea colonială El Zangarro. arată milenio.com. În poveștile rămase în urmă de la localnici la localnici se spune că oamenilor le-a fost foate greu să părăsească locurile pe motivul legăturii dintre ei și zona în cauză.
Cei din El Zangarro au fost relocați în teritoriile din apropiere unde au fondat mai apoi o comunitate cu același nume. „Istoria orală ne spune că le-a fost foarte greu să părăsească locul, nu doar din cauza clădirilor, ci din cauza sentimentului de apartenență la locul respectiv”, a spus Dulce Vazquez, directorul arhivelor municipale locale.
„Câțiva au rezistat până au văzut că este deja o realitate că apa se va ridica și va acoperi întregul oraș”, a declarat Vazquez, pentru ziarul mexican Milenio. Iată că minunea s-a produs în urmă cu puțin timp!
O secetă recentă care a afectat orașul Guanajuato și zona din jurul său a readus locul istoric și plin de încărcătură spirituală la suprafață. Subliniem că mai bine de 70% din suprafața țării a fost afectată de sezonul uscat prelungit.
„S-au găsit lucruri, deși locul este deja foarte vechi, imaginați-vă, vorbim din 1979, iar până astăzi a trecut mult timp, totuși, este de la sine înțeles că am găsit o medalie de aur, unele obiecte care pluteau etc.”, a mai detaliat oficialul.
Arheologii au găsit cea mai mare și mai veche structură maiașă
„Pentru că este o structură atât de mare, dacă păşeşti pe ea nici nu-ţi dai seama că te plimbi pe ceva artificial”, a declarat arheologul Takeshi Inomata de la Universitatea din Arizona, coordonatorul studiului publicat de Nature. „Dar contururile sale se văd cu uşurinţă pe instrumentele lidar”, a adăugat el.
„Oamenii din regiunile din jur se adunau probabil aici pentru ocazii speciale, probabil legate de ciclurile calendaristice. Ritualurile probabil că implicau procesiuni (…) Oamenii depuneau obiecte simbolice, cum ar fi topoare din jad, în centrul acestui platou”, a mai explicat Inomata.
Lidar este acronimul de la „Light Detection and Ranging”, o tehnologie din familia radarului și sonarului care emite pulsuri laser din zbor și generează mai apoi informații 3D cu privire la forma și trăsăturile structurilor care se află la sol.