Cele mai tari farse de 1 Aprilie din istorie. Păcălelile fantastice lansate de BBC

Cele mai tari farse de 1 Aprilie din istorie. Păcălelile fantastice lansate de BBC
Cele mai tari farse de 1 Aprilie din istorie. Păcălelile fantastice lansate de BBC

Nimeni nu poate decide cu adevărat de unde vine ziua păcălelilor din aprilie, dar există un lucru asupra căruia ne putem pune cu toții de acord: este hilar să faci glume pe seama colegilor tăi în 1 aprilie. Unii oameni și organizații au reușit să-și păcălească nu numai prietenii, ci și țări întregi. Iată care sunt cele mai tari farse de 1 Aprilie, realizate vreodată.

Cele mai tari farse de 1 Aprilie din Istorie

Iată detalierea unora dintre cele mai amuzante și mai ambițioase farse de Ziua Păcălelilor de 1 Aprilie, realizate vreodată, potrivit celor de la bbc.co.uk:

Cele mai tari farse de 1 Aprilie: Recolta elvețiană de spaghete

Nici o listă a păcălelilor de 1 Aprilie nu ar putea rata această cascadorie din 1957. Richard Dimbleby a încărcat o recoltă deosebit de abundentă de spaghete în Elveția.

Acest lucru s-a datorat, parțial, dispariției gărgărițelor din spaghete, potrivit raportului. Când telespectatorii au contactat programul pentru a întreba cum își pot crește propriii copaci de spaghete, li s-a spus să lipească niște spaghete într-o cutie de roșii tocate și să spere la mai multe.

Cele mai tari farse de 1 Aprilie: Insulele San Serriffe

Dacă credeți că tipurile de caractere nu pot fi amuzante, gândiți-vă din nou. În 1977, The Guardian a publicat un ghid de călătorie către misterioasa grupare insulară San Serriffe. Cele două insule, Caisse superioare și Caisse inferioare, au luat forma unui punct și a unei virgule.

Dacă acest lucru nu a fost suficient pentru a vă ridica suspiciunile, partea care detaliază educația de pe insulă se citește:

„pe lângă subiecții obișnuiți, unui adolescent din San Serriffe i se pot oferi scufundări de perle ca o alegere de nivel A”.

Cele mai tari farse de 1 Aprilie: Sfidând gravitația

Această farsă a ieșit din lumea asta. În 1976, renumitul astronom Patrick Moore a apărut la BBC Radio 2 și a anunțat că la 9:47 dimineața, vom simți ceea ce el a numit „efect gravitațional jovian-plutonian”.

El a spus că, în acel moment exact, planetele se vor alinia, iar gravitația de pe Pământ va deveni puțin mai slabă, așa că dacă ai sări în aer exact în momentul potrivit, aproape că vei pluti. Evident, aceasta a fost o păcăleală dar nu împiedică pseudo-știința să fie recirculată din când în când de către oamenii care se încadrează în ea.

Cele mai tari farse de 1 Aprilie: Pi pe cer

Vi se pare imposibil de reținut valoarea lui pi? Ei bine, acesta este pentru tine. În 1998, au circulat știri conform cărora statul Alabama urma să adopte o lege care să redefinească pi la „valoarea biblică” a 3 și îi înfuria pe oameni.

Când oamenii au început să scrie la departamentul de stat din Alabama pentru a întreba de ce vor face așa ceva, s-a dezvăluit că fizicianul Mark Boslough (renumit pentru abordările sale pline de umor în educația științifică) a răspândit zvonul ca fiind o farsă de 1 Aprilie.

Cele mai tari farse de 1 Aprilie: Big Ben devine Digital Dave

Din cauza renovărilor, a trecut ceva timp în care nu s-au auzit bong-urile Big Ben-ului. Cu toate acestea, a trecut și mai mult de când BBC Overseas Service (numit acum World Service) a încercat să convingă lumea că acestea se vor schimba în bipuri electronice.

În 1980, ei au anunțat ascultătorii că nu numai că fața ceasului iconică devine digitală, ci că primii oameni care intră în contact ar putea câștiga mâinile ceasului. Din păcate, această farsă de 1 Aprilie nu a prins la fel de bine cum speraseră și BBC și-a cerut scuze săptămâni întregi după ce a fost făcută gluma. Unii oameni pur și simplu nu au văzut partea amuzantă!