Apariția care i-a uluit pe oamenii de știință. Ce au putut filma într-un parc național

Apariția care i-a uluit pe oamenii de știință. Ce au putut filma într-un parc național
Urs brun filmat pentru prima dată în 150 de ani în Spania

Apariție spectaculoasă în Spania! Pădurarii, dar și oamenii de știință au rămas cu gura căscată, după ce au verificat filmările făcute de o cameră de filmare instalată într-un parc național. Filmarea s-a viralizat în toată Spania, după ce a fost surprins un animal extrem de rar în acele părți ale lumii.

Urs brun filmat pentru prima dată în 150 de ani în Spania

Camerele de supraveghere instalate în într-un parc din nordul Spaniei au surprins un urs brun. Animalul este primul din această specie care a fost văzut îm Spania în ultimii 150 de ani, scrie CNN. Animalul a fost descoperit de o echipă de filmare din cadrul companiei Zeitun Films.

În imaginile surprinse de camerele de vedere montate în parcul O Invernadeiro, ursul poate fi văzut elementul său. Ursul brun a fost surprins în timp ce căuta hrană și adulmeca iarba. Mai mult, a oferit un adevărat spectacol, după ce s-a ridicat în două labe și a început să-și frece spatele de trunchiul unui copac.

Urșii bruni sunt o specie protejată în Spania. Activiștii de mediu au declarat că este prima dată în 150 de ani când astfel de mamifere sunt zărite în această zonă din Galicia, în apropierea graniței cu Portugalia.

Imaginile cu ursul s-au viralizat

Pădurarii au ajunjs la concluzia că animalul sălbatic și-ar fi petrecut întreaga iarnă în parc, ceea ce înseamnă că în aria protejată ar putea fi aduse mai multe exemplare, deoarece există un mediu propice pentru dezvoltarea rasei respective de urs în parcul național O Invernadeiro.

Rezervația naturală O Invernadeiro face parte din Masivul Central din Ourense și atinge înălțimi de peste 1.500 m. Teritoriul său este marcat de cele două râuri Ribeira Grande și Ribeira Pequeña. Administrativ, aparține consiliilor orașului Conso, Chandrexa de Queixa, Laza și Castrelo do Val. Vegetația este populată de tufișuri înalte, stejari și castani. Animalele întâlnite în zonă sunt căprioarele, mistrețul, luoul, iar acum și ursul brun.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI