Cât valorează viața unui polițist: familia agentului din Timiș primește despăgubiri mai mici decât valoarea unui urs brun

Cristian Amariei este polițistul din Timiș, ucis în timp ce se afla în misiune. Acum, Ministerul de Interne a anunțat că familia lui va primi despăgubiri ca urmare a pierderii suferite.

Familia polițistului din Timiș, ucis în timp ce se afla într-o misiune, va primi despăgubiri în valoare de 20.000 de euro de la statul român. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Interne, care susține că banii vor fi alocați din bugetul propriu.

Sindicaliștii din Poliție reclamă, însă, că suma este mult prea mică. Compară această despăgubire cu valoarea unui urs brun braconat.

Ucigașul polițistului din Timiș a fost capturat, oamenii legii găsindu-l înarmat
Ucigașul polițistului din Timiș a fost capturat, oamenii legii găsindu-l înarmat

Cât valorează viața unui polițist din România

Sindicaliștii din Poliție susțin că atacurile asupra agenților s-au înmulțit de la un la altul. În tot acest timp, autoritățile nu ar face nimic pentru a le asigura viața polițiștilor și i-ar trimite pe teren cu echipamente depășite de vremuri.

Investițiile în domeniu sunt, practic, inexistente, atrag atenția sindicaliștii.

„MAI se va deconta față de familie și a achitat o despăgubire de doar 20.000 de euro pentru viața polițistului, asta în timp ce viața unui urs brun braconat costa 40.000 de euro. Cam asta este valoarea polițistului român în România”, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, pentru Digi24.

Sumele destinate despăgubirii familiilor polițiștilor uciși în misiuni se acordă în baza unei hotărâri de Guvern, emise în urmă cu 10 ani.

„Trebuie ca în momentul în care polițistul își riscă viața, să știe că în spatele lui stă un minister care îl apară și o legislație de care va putea beneficia în situația unei astfel de tragedii. Mai mult ca sigur familia nu va putea accesa sub nicio formă o sumă mai mare din partea MAI, nici în instanţă, nici pe baza actelor normative în vigoare”, a menționat Andreica.

Legea le permite copiilor poliţistului să ajungă în şcolile militare fără examen, iar  soţia lui va putea fi încadrată în structurile Ministerului de Interne.

Cristian Amariei avea 43 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. El a fost ucis în misiune duminică, în localitatea Izvin din județul Timiș, în timp ce se afla în urmărirea unui suspect.

Ucigașul a fost prins a doua zi, iar acum a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI