22 sept. 2022 | 16:05

Aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece. Vei reduce semnificativ costurile la gaze

Utile
Aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece. Vei reduce semnificativ costurile la gaze
Vei reduce semnificativ costurile la gaze cu ajutorul acestui aparat

Majoritatea proprietarilor de locuințe fac tot ce le stă în putință pentru a-și ține familiile la căldură în această iarnă. Cu toate acestea, există un aspect pe care mulți îl trec cu vederea. Cu cât aerul este mai cald, cu atât este mai uscat. Aici intevine aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece. Cu ajutorul acestuia vei reduce semnificativ costurile la gaze. Așa că, hai să vedem care este acest aparat și cum ne va ajuta la diminuarea costurilor.

Care este aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece? Merită sau nu să-l cumperi

Conform specialiștilor, intervalul de umiditate recomandat pentru casa și sănătatea noastră este de 35-50%. De-a lungul iernii, cuptorul deseori lipsește aerul de umiditate în timpul procesului de încălzire.

Asta poate face ca aerul din interiorul casei să se simtă extrem de uscat. Cea mai bună modalitate de a avea o casă mai eficientă din punct de vedere energetic și mai confortabilă în timpul iernii este să controlați umiditatea din interior.

Adăugând un umidificator pentru întreaga locuință, puteți modifica nivelul de umiditate prin intermediul termostatului. Veți avea posibilitatea de a plasa umiditatea la orice nivel doriți. Făcând asta, nu veți mai avea griji cu privire la pornirea și oprirea sistemului.

Când se încheie sezonul de încălzire, umidificatorul poate fi golit și oprit până când este nevoie din nou de el. Singura întreținere de care ar trebui să aibă nevoie umidificatorul poate fi efectuată de către tehnicianul Service Exerts în timpul reglajelor periodice ale sistemului de încălzire.

Dacă ai aer sănătos, și tu ești sănătos

Acum că am aflat care este aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece, ar fi bine să vedem care sunt beneficiile unui umidificator. Lipsa de umiditate din aer vă poate usca pasajele nazale.

Aerul uscat poate duce la iritarea pielii, ochilor, nasului și gurii și poate chiar agrava bolile respiratorii. Instalarea unui umidificator pentru întreaga locuință pentru sistemul de încălzire și răcire vă poate ajuta să vă curățați sinusurile, să vă hidratați pasajele nazale și să vă îmbunătățiți respirația.

Adăugarea de umiditate în aer este ideală pentru sănătatea dumneavoastră. Umidificatoarele pentru întreaga locuință ajută la minimizarea riscului de îmbolnăvire, deoarece virușii și bacteriile nu supraviețuiesc în aerul umed.

Deoarece umidificatoarele adaugă umiditate în pasajele nazale și în sistemul respirator, acestea ar putea ajuta, de asemenea, la diminuarea sforăitului și, în unele cazuri, la eliminarea completă a acestuia, ceea ce duce la o noapte întreagă de somn neîntrerupt.

Este foarte posibil ca acest lucru să se datoreze faptului că aerul vă usucă pielea și buzele, provocând mâncărimi, pete terne și crăpături. Adăugarea de hidratare cu ajutorul unui umidificator va ajuta la menținerea pielii și a buzelor netede, prevenind uscăciunea și descuamarea care însoțesc lunile reci de iarnă.

Vezi și: Cum se curăță corect umidificatorul, de fapt. Greșeala asta o fac mulți români

Vei reduce semnificativ costurile la gaze cu acest aparat!

Un umidificator pentru întreaga locuință nu contribuie doar la sănătatea dumneavoastră, ci și la portofel. Creșterea cantității de umiditate din aer ajută în mod normal ca locuința să se simtă mai caldă la o temperatură mai scăzută, diminuând cheltuielile de încălzire.

Umiditatea scăzută poate, de asemenea, să scadă eficiența sistemului de încălzire a casei. Aerul care captează mai multă umiditate poate menține mai multă căldură, ceea ce înseamnă că se va simți mai cald. În acest scop, umiditatea scăzută din locuință înseamnă că aerul se va simți mai rece, făcându-vă să dați căldura mai mult decât este necesar pentru a vă simți confortabil.

Umidificator pentru întreaga casă, aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece

Un sistem de umidificare pentru întreaga casă este încorporat în sistemul dvs. „HVAC” existent sau nou. „HVAC” înseamnă încălzire, ventilație și aer condiționat. Se referă la sistemele care reglează și deplasează aerul încălzit și răcit în clădirile rezidențiale și comerciale, de la locuințe la birouri și stadioane acoperite.

Sistemul de umidificare este controlat de un umidostat. Acest dispozitiv arată similar cu un termostat, doar că citirile sunt în format procentual. Umidostatul măsoară și monitorizează nivelurile de umiditate relativă. Atunci când casa este prea uscată, sistemul pentru întreaga casă umidifică aerul.

Atunci când aerul este prea umed, sistemul îndeplinește funcția de dezumidificare. Sistemul pentru întreaga casă necesită foarte puțină întreținere. Experții HVAC afirmă că umiditatea relativă într-o casă rezidențială nu ar trebui să depășească 50 la sută.

Cu un sistem de acst gen aveți un control precis asupra nivelului de umiditate din locuința dumneavoastră. Specialiștii vă poate oferi mai multe informații despre instalarea unui sistem de umidificare pentru întreaga casă.

Unitate portabilă de umidificare

Umidificatoarele portabile vor umidifica aerul dintr-o cameră sau dintr-o zonă mică. Puteți folosi o unitate portabilă și puteți reduce setarea de căldură. Unitățile portabile trebuie să fie umplute cu apă și curățate în mod regulat.

Unitatea portabilă este mai puțin eficientă decât unitatea pentru întreaga casă în ceea ce privește conservarea energiei, dar aceste unități oferă acoperire pentru zona imediată. Puteți utiliza o unitate portabilă în cabina dvs. de la locul de muncă, de exemplu.

Locația și nevoia vor determina ce umidificator este cel mai bun. Un sistem de umidificare pentru întreaga casă oferă cel mai mare randament al investiției dumneavoastră.

Cu toate acestea, sistemele portabile vă pot ajuta să reduceți costurile de încălzire și să economisiți bani pe factura de utilități. Sunați la compania locală de încălzire și aer condiționat dacă aveți întrebări suplimentare despre cum economisesc umidificatoarele bani la costurile de încălzire.

Concluzie

Am aflat, așdar, care este aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece. Dacă nu îl aveți încă, ar fi cazul să dați o fugă la magazin și să vedeți care este umidifcatorul bun pentru locuința voastră, nu de alta, dar se apropie iarna, iar facturile nu scad, ci cresc.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
Lovitură de teatru! Andreea nu a fost singura victimă a lui Mirel. Declarații incendiare
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
A fost lovit o dată în față și a murit. Un bărbat din Ploiești a fost ucis după ce și-a parcat mașina
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
EVZ.ro
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la mijloc
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Capital.ro
Categoriile de pensionari care vor fi afectate de noua lege. Dumitru Costin, BNS: "Ei vor avea pensii mai mici"
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
ANAF va CONTROLA familiile! Pe 15 aprilie încep VERIFICĂRILE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro