Apar informații șocante în cazul accidentului în care au fost uciși patru muncitori. Șoferița vinovată, găsită cu alcoolemie record în momentul tragediei

Apar informații șocante în cazul accidentului în care au fost uciși patru muncitori. Șoferița vinovată, găsită cu alcoolemie record în momentul tragediei
Șoferița care a ucis patru muncitori și a rănit alte patru persoane

Apar informații halucinante din ancheta accidentului petrecut la Iași, în dimineața de 17 iunie, atunci când o șoferiță vitzomană a ucis patru muncitori care desfășurau lucrări pe marginea drumului, care leagă cartierul Păcurari, din Iaşi, de centrul oraşului. Astfel, tragedia s-a produs pe fondul vitezei extrem de mari, neadecvate la condițiile de drum și de vizibilitate redusă, dar și pe cel al consumului de alcool. La aproape o lună de la tragedie, anchetatorii au reușit să obțină mai multe informații legate de modul în care s-a produs cumplitul accident.

Cum s-a petrecut accidentul

Pe data de 17 iunie, Adina Ghervase, o șoferiță în vârstă de 39 de ani, s-a urcat în stare de erietate la volan, iar într-un moment fatidic, femeia a ucis patru muncitori care lucrau pe marginea drumului, în timp ce alți patru au fost grav răniți.

Potrivit informațiilor transmise de oamenii legii, șoferița a intrat cu viteză într-o curbă, s-a izbit de colţul unei case, moment în care autoturismul a ricoșat, lovind în plin mai mulţi muncitori care lucrau la asfaltarea unui canal de pe şoseaua care leagă cartierul Păcurari de centrul oraşului. În urma impactului violent, mașina condusă de femeie s-a oprit în autoutilitara muncitorilor, parcată pe marginea drumului.

La sosirea unor forțe impresionante de poliție și medici, martorii au declarat că femeia cicula cu o viteză nebună în momentul accidentului și, de asemenea, că atât ea, cât și femeia care o însoțea, mirouseau foarte tare a alcool.

”Echipajele de intervenție au constatat că un autoturism a intrat în coliziune cu o autospecială de mentenanță a traficului rutier și a surprins opt muncitori care lucrau la reabilitarea drumului. În urma evenimentului au rezultat opt victime dintre care patru au fost transportate la spital, iar patru au fost declarate decedate”, a declarat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iași.

În urma tragediei, femeia a fost cercetată pentru omor din culpă și vătămare corporală, urmând ca oamenii legii să afle dacă aceasta consumase alcool, așa cum au susținut martorii.

Noi informații privind starea șoferiței în noaptea tragediei

Noi detalii cutrmurătoare ies la iveală la aproape o lună de la tragedia care a nenorocit mai multe familii, după ce patru muncitori tineri au fost uciși într-o fracțiune de secunde. În urma raportului de expertiză dinamică a accidentului, specialiștii au descoperit că femeia rula cu o viteză de 148 km/h în momentul impactului, ceea ce indică faptul că o evitare a tragediei ar fi fost aproape imposibilă.

Mai mult, datele au confirmat declarațiile martorilor, astfel că, Adina Ghervase consumase alcool înainte să se urce la volan, fiindu-I găsită o alcoolemie record de 1,13, ceea ce întărește ideea că accidentul nu ar fi putut fi evitat.

Ce a declarat șoferița criminală pe parcursul anchetei

Potrivit declarațiilor oferite de avocatul Adrian Cuculis, se pare că șoferița criminală a încercat să se apere mințind că nu a fost la locul tragediei în acel moment, neînțelegând motivul arestării preventive.

„Halucinantă este declaraţia pe care a dat-o la un moment dat în cursul urmăririi penale. Dacă vă vine să credeţi, spune că ea nici măcar nu a fost la faţa locului şi a doua zi nu a înţeles de ce a fost arestată preventiv de judecători.

Este clar că în momentul de faţă a încercat să joace şi cartea nebuniei, am mai spus lucrul acesta. Ştim că i s-a făcut expertiza la Săpoca şi a fost declarată ca având discernământ, nu diminuat, ci discernământ integral în momentul în care a consumat băuturile alcoolice, s-a urcat la volan şi a gonit cu acea viteză pe străzile din Iaşi.

Probabil că nu peste mult timp o să vedem deja dosarul trimis în instanţă”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, potrivit Antena3.