20 apr. 2023 | 23:04

Apar două noi posturi TV în România. Au primit deja licența de transmisie

Emisiuni TV
Apar două noi posturi TV în România. Au primit deja licența de transmisie
Membrii CNA îngrijorați de reclamele la jocurile de noroc

În spațiul media românesc vor apare două noi posturi tv, ca urmare a deciziei CNA de a acorda licența de transmiei. Amândouă posturile aparțin aceleiași televiziuni, fiind axate pe două nișe. Așadar, apar două noi posturi TV în România. Citește mai departe și află care sunt cele două posturi.

Sportul și folclorul se imbogățește cu două noi posturi tv în România

În februarie 2023, în ședința Consiliului de Administrația al SRTV, se lua decizia de a se înființa două noi posturi tv tematice. Primul va fi axat pe evenimente și știri sportive, altele decât cele legate de fotbal, iar al doilea pe segmentul de folclor.

Vezi și: Apar noi posturi TV în România. Anunțul momentului făcut de televiziunea publică

TVR Folclor se bazează pe arhiva TVR

Primul, denumit TVR Folclor, după cum îi spune numele, se va axa pe segmentul de producții tematice de folclor, având în vedere că, așa cum declara în ședința CNA și Dan Turturică, „TVR are o arhivă consistentă. Este un depozitar în sensul cel mai curat al cuvântului, al unor comori din acest punct de vedere.”

„Avem zeci de ani de emisiuni de Tezaur Folcloric, unde nişte oameni dedicaţi chiar s-au străduit să-i găsească pe acei rapsozi care au păstrat cât mai curat spiritul muzicii populare autentice.

Au făcut eforturi majore să conserve muzică cântată la instrumente, care astăzi aproape că sunt dispărute sau foarte puţini oameni ştiu despre ele… Toate acestea se află în arhiva Televiziunii Române, iar TVR Folclor îşi propune să le scoată la lumină, pentru că degeaba are TVR zeci de mii, sute de mii de ore de Tezaur Folcloric, dacă nu ai unde să le difuzezi.

Nu le poţi pune doar pe YouTube sau alte canale. Nu ar ajunge la toată lumea. În special pentru acest tip de muzică, publicul se uită la televizor.”, a mai spus Dan Turturică, preşedintele Televiziunii Române.

TVR Sport, un altfel de canal

Cel de-al doilea canal TV ce va fi lansat de SRTV se va axa, în general, pe tot ceea ce înseamnă competiții naționale și internaționale, altele decât fotbalul, noul post încercând să promoveze acele evenimente care nu prea și-au găsit locul la celelalte canale tv de gen, mai declara Dan Turturică:

„Toate sporturile cu excepţia fotbalului trăiesc în paralel cu fotbalul, dar într-un con de umbră. Nu le vezi pe nicio televiziune. Ştiri despre aceste sporturi nu afli decât dacă vreun reprezentant important câştigă o medalie importantă, altfel nu (…).

Angajamentul nostru cu TVR Sport este că o să reflectăm primordial celelalte sporturi decât fotbalul. Cred că în felul acesta răspundem misiunii publice a Televiziunii Române. Vor avea de câştigat telespectatorii, că vor afla că există sporturi şi în afara fotbalului (…).

Au de câştigat sportivii care vor primi tipul de atenţie pe care o merită înainte de a ajunge să câştige vreo medalie la Olimpiadă sau la Campionatul Mondial.”

Vezi și: Amenzi uriașe pentru un post TV din România. CNA a sancționat drastic derapajele

Membrii CNA îngrijorați de reclamele la jocurile de noroc

În cadrul ședinței CNA, membrii forului au declarat că sunt îngrijorați de numărul mare de reclame la jocurile de noroc, atrăgând atenția președintelui SRTV despre acest aspect, la momentul acordării licenței pentru cele două noi posturi TV în România. Printre cei care au readus în discuție acest aspect s-a aflat și Cristina Pocora, membru CNA:

„Vreau să mă asigur că nu vom vedea în transmisiunile în direct de pe TVR Sport reclame la jocurile de noroc. Legea aşa cum a ieşit acum din Parlament nu vine cu foarte multe schimbări, ori nu mi-aş dori să văd la postul public, în mijlocul zilei astfel de reclame la care să fie supuşi tineri.”

CNA a acordat linceța celor două noi posturi TV în România

După ce s-au stabilit toate punctele de pe ordinea de zi, membrii CNA au decis să acorde licența de transmisie pentru cele două noi posturi TV, iar ca termen de start fiind toamna acestui an, conform paginademedia.ro.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Elena Udrea, mesaj tulburător de ziua fiicei sale
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro