Anunțul șocant făcut de Bill Gates. Așa a făcut și Ion Țiriac

Anunțul șocant făcut de Bill Gates. Așa a făcut și Ion Țiriac
Bill Gates isi doneaza averea. La fel a facut si Ion Tiriac

Care este anunțul șocant făcut de Bill Gates. Al patrulea cel mai bogat om din lume a declarat că are obligaţia de a-şi returna resursele către societate. Bill Gates a mai spus o dată că îşi donează averea, în 2010, însă de atunci banii săi s-au dublat.

Bill Gates a spus din nou că își donează averea. Cui vrea să o dea

Bill Gates a vorbit din nou despre donarea averii sale. În prezent, averea sa valorează 118 miliarde de dolari, conform revistei Forbes, însă această valoare va scădea semnificativ după ce va dona în iulie Fundaţiei Bill&Melinda Gates, fondul caritabil pe care l-a înfiinţat alături de fosta sa soţie în anul 2000, potrivit BBC.

Astfel, într-un mesaj postat pe Twitter, Bill Gates a declarat că fundaţia îşi va creşte cheltuielile de la 6 miliarde de dolari pe an la 9 miliarde de dolari până în 2026, din cauza recentelor „eşecuri globale”, inclusiv pandemia de coronavirus, Ucraina şi criza climatică.

Averea toată merge la fundația lui Bill Gates

„În timp ce privesc spre viitor, intenţionez să donez practic toată averea mea fundaţiei. Voi coborî şi, în cele din urmă, voi ieşi de pe lista celor mai bogaţi oameni din lume”, a spus Bill Gates.

„Am obligaţia de a-mi returna resursele către societate în moduri care au cel mai mare impact pentru reducerea suferinţei şi îmbunătăţirea vieţii. Şi sper că şi alte persoane aflate în poziţii de mare bogăţie şi privilegiu vor face un pas înainte în acest moment”, amai anunțat Bill Gates.

Cu ce se ocupă fundația miliadarului

Fundaţia Gates este prezentă în mai multe ţări cu scopul de a eradica boli precum malaria, pentru a îmbunătăţi educaţia şi pentru a aborda problema condiţiilor sanitare precare.

De asemenea, în 2020, se bănuia că este a doua cea mai mare fundaţie caritabilă din lume, având active în valoare de 49,8 miliarde de dolari. În plus, fundația lui Bill Gates este susţinută și de alţi binefăcători bogaţi, cum ar fi miliardarul Warren Buffett.

Unii susțin că nu este normal ce se întâmplă

Chiar dacă fundaţia a făcut o treabă bună, unele guri şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la etica unui efort privat care exercită o influenţă atât de mare.

Nu în ulimul rând, fundaţia este cel mai mare donator privat pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, situându-se pe locul al doilea după SUA cu donaţia sa anuală din anul 2018. Îngrijorările în acest sens au devenit și mai mari după ce fostul preşedinte Donald Trump a ameninţat că va retrage finanţarea americană către OMS.

Ion Țiriac și-a donat și el banii fundației lui

La fel ca Bill Gates a procedat și Ion Țiriac. Acesta a spus că nu mai are bani după ce și-a donat banii fundației sale de caritate din Panama.

„Nu mai am bani! Eu toți banii i-am donat fundației. Trăiesc bine, extraordinar trăiesc. Mi se plătește și combustibilul la avion și tot”, spunea Ion Țiriac în urmă cu câțiva ani.

Urmăriți Playtech.ro și pe