Anunțul oficial al autorităților. Ce se întâmplă cu pacienții în următoarele 14 zile

Anunțul oficial al autorităților. Ce se întâmplă cu pacienții în următoarele 14 zile
Ce se întâmplă cu pacienții deja internați

Ministrul de Interne, Ion Vela, a emis un un ordin prin care prevede suspendarea internărilor pentru intervențiile chicrugicale și alte tratamente și investigații spitalicești, care nu sunt o urgență. Măsura e destinată să limiteze răspândirea virusului Covid-19 și să mărească numărul disponibil de paturi în spitale.

Deciziile noi luate de Vela

Rezoluția intră în vigoare de mâine, 24 martie, și are o valabilitate de 14 zile. Toate internările și tratamentele care nu sunt o urgență (nu pun în pericol viața) sunt suspendate. De asemenea, în termen de 48 de ore de la publicarea acestei hotărâri, vor fi externați toți pacienții care nu reprezintă o urgență. Reinternarea lor va fi reprogramată.

Potrivit aceleiași rezoluții, se suspendă consultațiile programate și programabile, în ambulatoriu, ale spitalelor publice și private.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Vela, noul ordin de ministru și ce prevede acesta
Vela, noul ordin de ministru și ce prevede acesta

Ordinul de ministru

„Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital. Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului”.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI