20 oct. 2021 | 07:46

Anunţul momentului despre preţul gazelor naturale în Europa. Schimbarea se va simţi din luna noiembrie

Știri generale
Anunţul momentului despre preţul gazelor naturale în Europa. Schimbarea se va simţi din luna noiembrie
Schimbare în dreptul gazelor naturale din Europa

Ce se întâmplă cu gazele naturale din Europa? O schimbare uriașă va avea loc în luna noiembrie. Modificările au loc în dreptul prețului. Iată detalii oferite de analiști! De ce se întâmplă acest lucru?

Schimbare resimțită în noiembrie: ce se întâmplă cu prețul gazelor din Europa?

Prețurile de referință la gaze naturale în Europa a scăzut în cursul zilei de marți datorită unor prognoze care arată condiții meteo favorabile și intensificări ale vântului. Acest lucru ar însemna că sistemul energetic european va fi ajutat, sistem care s-a confruntat cu o situație tensionată în ultima perioadă, conform Bloomberg.

Vremea caldă de la începutul sezonului rece ajută astfel la reducerea impactului unor livrări reduse de gaze naturale din Rusia și al redirecționării spre Asia a livrării de gaze lichefiate. Mai mult decât atât, turbinele eoliene din Marea Britanie și Germania ar urma să producă în cursul zilei de joi cantități record de energie electrică.

La bursa din Olanda condițiile se schimbă la gaze naturale. Prețul a scăzut de marți cu 3.7% până la 90.49 euro pentru un Megawatt/oră. În timpul acesta, în Marea Britanie cotațiile au scăzut cu 8%. Au scăzut și cotațiile futures la cărbune și prețurile energiei electrice în Germania.

„Balanța globală a gazelor naturale se va calma”

„Începând din noiembrie, cu fiecare lună în care temperaturile vor fi peste media normală, balanța globală a gazelor naturale se va calma, ceea ce va elimina o mare parte din recenta creștere a prețurilor la gaze naturale și petrol”, susțin analiștii de la JP Morgan Chase & Co.

Temperaturile în Europa de Nord-Vest ar urma să fie peste media de sezon până joi, arată prognozele realizate de The Weather Co. Acestea se vor menține foarte bune până în cursul zilei de joi și de asemenea peste sau în apropiere de finele lunii noiembrie.

Analiștii mai arată și că joi producția de energie a turbinelor eoliene din Germania va depăși 52 de Gigavați, iar în parcurile eoliene din Marea Britanie va trece de 17 Gigavați.

„Noi importăm cantităţi relativ mici de gaze naturale”

“Recent am avut curiozitatea să verific datele din baza de date a ANRE şi am constatat că, în ultimii 15 ani, aproximativ 82% din necesarul de consum al României a fost acoperit din producţia internă de gaze naturale. Ne place să ne mândrim cu acest lucru şi până nu demult a fost un avantaj pentru consumatorii non-casnici şi pentru cei casnici care, prin intermediul unor intervenţii în preţuri au putut beneficia de nişte preţuri avantajoase.

Acest avantaj sau ce credeam noi că este un avantaj al României, faptul că o mare parte din necesarul de gaze naturale este acoperită din producţia internă, uşor-uşor mă tem că o să devină un dezavantaj, dacă nu este deja un dezavantaj.

Noi importăm cantităţi relativ mici de gaze naturale, în comparaţie cu pieţele învecinate şi datorită acestui fapt cred că din ce în ce mai greu se face loc la masa negocierilor pentru România”
Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în cadrul unei videoconferințe de specialitate (Sursa: cotidianul.ro)

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Gata cu verde și roșu. Iată care sunt sunt culorile la modă, anul acesta, pentru a face casa să arate elegantă de Crăciun
Click.ro
Ce l-ar fi supărat pe Iohannis. Poliția maghiară intervine cu explicații
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Filme celebre, scoase de pe Netflix. Decizia e radicală
EVZ.ro
Lăsatul Secului pentru postul Crăciunului 2024. Ce se face pe 14 noiembrie
Spynews
România își pierde valorile ce-au scris istorie. S-a stins o mare stea: Un loc special în inimile noastre
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Mediaflux
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Lala, primele declarații după anunțul că este însărcinată. Ce a spus viitoarea mămică
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro