Anunțul momentului despre Ianis Hagi. Gazzetta dello Sport a confirmat transferul

Anunțul momentului despre Ianis Hagi. Gazzetta Dello Sport a confirmat transferul

Ianis Hagi a aflat în sfârșit ce traseu fotbalistic va avea în perioada următoare. Gazzetta dello Sport a făcut un anunț important în privința internaționalului român de 21 de ani.

S-a decis soarta lui Ianis Hagi. Gazzetta dello Sport a confirmat transferul

Ianis Hagi a atras atenția mai multor cluburi din Europa, iar despre transferul său s-a vorbit intens în ultimele săptămâni. Curtat de echipe importante, internaționalul român își va continua cariera la o formație la care a impresionat. După ce au stat mult în cumpănă, din cauza problemelor financiare cauzate de pandemie, oficialii lui Rangers au decis din câte se pare să activeze clauza de transfer definitiv de la Genk. Astfel, scoțienii sunt dispuși să achite 5 milioane de euro pentru aducerea lui Ianis Hagi pe Ibrox Park. Informația a fost prezentată de cunoscuta publicație Gazzetta dello Sport, iar conform jurnaliștilor italieni, prețul lui Ianis Hagi s-a dublat.

„Transferul lui Ianis Hagi, atacantul român al celor de la Rangers, devine acum mult mai complicat pentru Lazio. Fiul lui Gheorghe Hagi a fost cumpărat definitiv de clubul scoţian, acolo unde juca din ianuarie, împrumutat de la Genk.

Rangers a activat clauza de răscumpărare pentru 5 milioane de euro şi acum este proprietara jucătorului. Dacă Rangers nu ar fi făcut asta, Lazio putea investi aceeaşi sumă pentru a-l aduce pe Ianis Hagi”, scrie sursa citată.

Ianis Hagi, 21 de ani, a evoluat în acest an în 12 meciuri pentru Glasgow Rangers, pentru care a înscris 3 goluri și a oferit două pase decisive. A venit sub formă de împrumut de la Genk.

Ianis Hagi, vicecampion în Scoția

După ce și fotbalul din Scoția a fost pus pe „hold” din cauza pandemiei de coronavirus, iar fotbaliștii și suporterii așteptau cu sufletul la gură o decizie în privința reluării campionatului, Liga Profesionistă de Fotbal din această țară a decis soarta sezonului 2019-2020. Astfel, forul scoțian a anjnțat luni finalul stagiunii, ceea ce a dus la o decizie importantă. Ianis Hagi nu mai are astfel cum să evolueze pentru Glasgow Rangers în acest sezon, iar rivala Celtic Glasgow a fost desemnată campioană a Scoției. Este titlul cu numărul 51 pentru Celtic și al nouălea consecutiv. Ultima oară când Rangers a reușit să-și depășească marea rivală a fost în sezonul 2010-2011.

Liga Profesionistă din Scoția a luat decizia încheierii campionatului după consultări cu toate cele 12 echipe participante în competiție. Cum toate au fost de acord să nu se mai joace, s-a decis „înghețarea” Premiership pentru sezonul 2019-2020. Astfel, Celtic a încheiat pe prima poziție în Scoția, cu 80 de puncte acumulate în primele 30 de runde. Pe locul secund s-a clasat Rangers, la 13 puncte distanță față de lider.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI