23 dec. 2022 | 20:08

Anunțul Mihaelei Bilic despre sarmalele de sărbători. Ce a spus despre salata de boeuf

Sănătate
Anunțul Mihaelei Bilic despre sarmalele de sărbători. Ce a spus despre salata de boeuf
Nutriționistul Mihaela Bilic vorbește de excesele la bunătățile de Crăciun și Revelion

Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă! Suntem în perioada din an în care, fără să vrem, putem face excese, mai ales alimentare. De Crăciun și Revelion avem tendința să uităm de calorii, dietă și alte asemenea, și să mâncăm mult. Supraalimentarea în timpul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou duce la crize existențiale, privind kilogramele în plus. În acest context vine și anunțul făcut de nutriționistul Mihaela Bilic despre sarmalele de sărbători și despre salata de boeuf.

Nutriționistul Mihaela Bilic vorbește de excesele la bunătățile de Crăciun și Revelion. Bătaia de cap din ianuarie

Crăciunul și Anul Nou sunt sărbători cu excese alimentare pe care mulți dintre noi nu le putem controla. Acest lucru duce adesea la dureri de cap, când vine vorba de kilogramele în plus.

Pe măsură ce se apropie sărbătorile, ar putea exista o rețetă care să limiteze această creștere în greutate? Una care să deschidă calea către o sănătate durabilă bazată pe nutriție în același timp?

Nutriționistul Mihaela Bilic ar putea să aibe soluția, mai ales pentru gurmanzii acestor zile. Se pune mult accent pe ceea ce mâncăm și pe cât de mult mâncăm, dar cum rămâne cu momentul în care mâncăm?

Vezi și: Cine nu ar trebui să consume sarmale de Sărbători. Medicii, avertisment pentru românii cu aceste afecţiuni

Crononutriția de Crăciun și Anul Nou

Crononutriția este știința modului în care sincronizarea afectează răspunsurile noastre la nutrienți. Perspectivele științifice privind momentul în care mâncăm sugerează că ar putea merita să fie explorată pentru o sănătate mai bună.

În timp ce ideea de a începe crononutriția de Crăciun poate părea o provocare, conștiința vinovată care tinde să urmeze festinul de sărbători poate oferi motivația necesară pentru anul care urmează.

Așadar, pentru o sănătate mai bună în noul an, de ce să nu încercați alimentația cu restricție de timp (ART)? Genul acesta de alimentație este un tip de post intermitent.

Mai exact, o persoană își mănâncă toate mesele și gustările într-o anumită fereastră de timp, variind între șase și 12 ore în fiecare zi. Acest lucru implică 12 până la 18 ore de post.

Din ce în ce mai multe cercetări sugerează că acest tip de sincronizare poate avea o influență semnificativă asupra sănătății noastre prin intermediul interacțiunilor dintre ceasurile noastre corporale și nutriție.

Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic despre sarmalele de sărbători și despre salata de boeuf

Dar ce te faci cu acele bunătăți făcute de mama, bunica, sau soția? Ce faci cu sarmalele de sărbători sau cu delicoasa salată de boeuf?

O soluție pentru aceste dileme culinare le-a dat nutriționistul Mihela Bilic, vorbind de cele două preparate delicioase și de cum ne putem satisface poftele, dar cu măsură:

„Patru bucăți de sarmale (280 de calorii ) cu o lingură de varză și o felie de mămăligă (de mărimea unei felii de pâine sau a unei palme. Mămăliga și pâinea au circa 80 de calorii/felie).

Trei linguri salata boeuf (1 lingură de 40 g  = 100 calorii). Atenție la ce calorii mai adăugăm când mâncăm salata.”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

Cercetările în nutriție și modul sănătos de a mânca

S-a constata că reducerea intervalelor de timp în care se mănâncă îi ajută pe unii oameni supraponderali să piardă în greutate. În același timp îi ajută să doarmă mai bine și să se simtă mai energici, este de părere și Mihaela Bilic.

Este adevărat că o mare parte din dovezi provin din studii pe animale, iar oamenii nu sunt cu siguranță șoareci.

Cu toate acestea, mai spune nutruționistul Mihaela Bilic, nu au fost raportate efecte negative ale acestei practici la oameni. A existat totuși un raport privind posibilele dezavantaje pentru un model de alimentație cu restricții de timp.

Mic dejun târziu și cină devreme? De ce să nu încercați ceea ce sugerează unele studii și să începeți să mâncați cu restricție de timp de Crăciun sau să o treceți pe lista de rezoluții de Anul Nou?

Parteneri
Ce spunea Nicu Sârghea, tobosarul Vunk, înainte cu puțin timp să se stingă. Dialogul făcut public este tulburator
Redactia.ro
Un preparat scump în meniurile de azi din întreaga lume, hrana de bază a țăranilor români de acum un veac
Click.ro
Unde fug și cum trăiesc dictatorii în exil. Viața unora dintre cei mai brutali lideri ai lumii după ce au fost înlăturați de la putere
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Final de poveste. Alexia Eram s-a sărutat cu noul iubit în văzul tuturor! L-a dat uitării definitiv pe Mario Fresh definitiv!
Unica.ro
Vremea ia o întorsătură neobișnuită. I-a surprins și pe meteorologi
EVZ.ro
”Uită-mă, nu mă întorc”. Mario Fresh, mesaj ascuns pentru Alexia Eram! S-a aflat totul despre motivele despărțirii
Spynews
Mașinile care dispar complet de pe șosele. Decizie în Europa. UE va interzice definitiv
Capital.ro
S-a iubit cu Florin Chilian, a dispărut din showbiz, a născut, iar acum e complet schimbată. Imagini rare cu soțul și fetița ei
Avantaje
PENSIONARII care RISCĂ să își PIARDĂ PENSIILE. DOCUMENTUL care trebui DEPUS
Mediaflux
Cum i-a urat Naomi Hedman "La mulți ani" iubitului ei, Andrew Barabancea, de ziua lui de naștere. Imaginea publicată de vedetă / FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea Lucescu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro