Anunțul îngrijorător de la NASA! Un meteorit se apropie de Pâmănt și e considerat ca fiind „potențial periculos”

Anunțul îngrijorător de la NASA! Un meteorit se apropie de Pâmănt și e considerat ca fiind „potențial periculos”

Agența spațială americană a făcut un anunț îngrijorător. Un meteorit se apropie de Pământ, susțin specialiștii NASA, fiind potențial periculos pentru planeta noastră. Vestea îngrijorătoare a venit în această vineri, fiind reperate și dimensiunile pe care le are roca spațială.

Anunțul îngrijorător de la NASA: Un meteorit se apropie de Pâmănt!

A fost dezvăluit și momentul în care meteoritul va ajunge în dreptul Pământului, dar și distanța la care se va situa, față de planeta noastră. Este vorba despre o distanță de 4.3 milioane de kilometri. De aceea, NASA l-a inclus în categoria specială a obiectelor spațiale cu un potențial periculos. Mai mult, asteroidul are un diametru situat între 280 și 620 de metri și va trece pe lângă Terra pe data de 21 noiembrie 2019.

Anunțul îngrijorător de la NASA! Un meteorit se apropie de Pâmănt și e considerat ca fiind potențial periculos
Specialiștii NASA consideră asteroidul ca fiind potențial periculos pentru Terra

Specialiștii de la Centrul pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului (CNEOS), din cadrul NASA, au mai fost de părere că asteroidul „481394 (2006 SF6)” va atinge o viteză de aproape 29.000 de kilometri, pe oră, în momentul în care va trece pe lângă Terra, în câteva zile. Totul va avea loc pe 21 noiembrie, în jurul orei 2:00.

Distanța la care se va situa meteoritul cu potențial periculos când va trece prin dreptul planetei noastre este de zece ori mai mare față de cea de la Terra până la Lună. Specialiștii au mai anunțat și că acesta va trece pe lângă Pământ la o distanță suficient de mare, încât planeta să nu fie în vreun pericol real. Totuși, nu pot fi excluse anumiți factori, care ar putea, de exemplu, să îi modifice traiectoria asteroidului.

NASA a inclus meteoritul în categoria de „potențial periculos”, la fel ca pe oricare alt obiect spațial, ce se apropie de Terra, la o distanță de mai puțin de 7.480.000 de kilometri. Astronomii și-au propus să identifice și 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni, de peste 140 de metri, care se apropie de Terra. Un asemenea proiect, însă, ar putea necesita și 30 de ani pentru a fi dus la bun sfârșit, potrivit Mediafax.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI