Anunțul de ultimă oră! Toate școlile din România se închid. Decizia oficială a Guvernului

Anunțul de ultimă oră! Toate școlile din România se închid. Decizia oficială a Guvernului

Vineri seară, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că toate unitățile de învățământ din țară vor fi închise pentru trei zile, în perioada alegerilor locale, notează Edupedu.ro.

Toate școlile din România se închid

Anterior însă, Comitetul pentru Situații de Urgență menționase că școlile din București care găzduiesc secții de votare vor fi închise patru zile, între 24 și 29 septembrie.

Astfel, alegerile locale vor avea loc duminică, 27 septembrie. Școlile, grădinițele și liceele de întreg teritoriul țării vor fi închise de vineri, 25 septembrie, până marți, 29 septembrie, inclusiv. În Capitală însă, cursurile vor fi suspendate cu o zi mai devrene, joi, 24 septembrie.

”Ținând cont de situația specială în care se desfășoară alegerile locale din anul 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura București. “Chiar dacă se închid și se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfășurării alegerilor, a declarat Monica Anisie, conform Edupedu.ro, care citează Știrile PRO TV.

Anunț din partea Guvernului

Practic, unitățile de învățământ intră, pentru câteva zile, în scenariul roșu, strict cu predare online. Luni, 21 septembrie, se va decide dacă măsura din Capitală va fi aplicată și în toată țara, adică dacă școlile vor fi închise peste tot vreme de 4 zile, nu de 3.

„Luni dimineață va avea loc o consultare cu asociațiile comunelor, orașelor și municipiilor și Uniunea consiliilor județene cu Ministerul Educației prin care să stabilim dacă se vor închide și joi, în functie de localitățile și școlile în care se desfășoară procesul educațional.”, declarat Monica Anisie.

Tot în ședința de vineri, în care s-a decis închiderea școlilor din București pentru 4 zile, în perioada alegerilor locale, Comitetul pentru Situații de Urgență a schimbat și scenariile de funcționare pentru câteva școli și grădinițe din Capitală. Prin urmare, Liceul de Metrologie Traian Vuia din Sectorul 4 și Grădinița 185 din Sectorul 5 au fost mutate în scenariul roșu. Iar următoarele unități de învățământ vor funcționa în scenariul galben. Iată care sunt:

  • Gradinița GAN EDEN, Sector 4
  • Grădinița Prietenii mei, Sector 4
  • Grădinița ILLO, Sector 4
  • Școala gimnazială nr. 197, Sector 6
  • Școala gimnazială Adrian Păunescu, Sector 6
  • Școala gimnazială nr. 59, Sector 6
  • Școala gimnazială Constantin și Elena, Sector 6
  • Școala gimnazială Sf Andrei, Sector 6
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI