Anunțul de care se fereau șoferii! Creșterea carburanților este inevitabilă. Cât va costa 1 litru de benzină

Anunțul de care se fereau șoferii! Creșterea carburanților este inevitabilă. Cât va costa 1 litru de benzină

Creșterea prețurilor la carburanți este una inevitabilă. Șoferii români vor trebui să scoată din buzunar ceva mai mulți bani, când vor merge să își alimenteze autoturismele. Anunțul făcut de curând nu e unul deloc îmbucurător pentru cei care se gândeau că de anul viitor vor face economii la benzină sau motorină.

Anunțul de care se fereau șoferii! Creșterea carburanților este inevitabilă

Anunțul de care se fereau șoferii! Creșterea carburanților este inevitabilă. Cât va costa 1 litru de benzină
Un litru de benzină, cât și unul de motorină, vor fi cu 8 bani mai scumpe, de anul viitor

Modificările de preț pentru carburanți urmează să fie aplicate pentru tot anul 2020, după cum este specificat și în Codul Fiscal. Până în momentul de față nu au fost făcute publice, de către Ministerul Finanțelor, noile accize care vor fi plătite de către consumatori în prețul carburanților de la 1 ianuarie 2020. Totuși, pe baza datelor INS, se poate estima, încă de la final de octombrie 2019, ce schimbări vor fi aduse.

Cât va costa 1 litru de benzină și 1 litru de motorină?

În fiecare toamnă, accizele suferă o actualizare, iar din acest motiv, anumite bunuri sau servicii suferă o creștere de preț. La fel se întâmplă și când vine vorba de carburanți, de aceea șoferii trebuie să se aștepte la o taxă ceva mai mare pe benzină sau motorină. În funcție de modelul de mașină deținut, fiecare șofer își poate face un calcul simplu, legat de scumpirea ce va fi pusă în practică de la 1 ianuarie 2020.

Benzina și motorina se scumpesc cu 8 bani, pentru fiecare litru. În ceea ce privește accizele, acestea “se actualizează cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie”, așa cum este notat în Codul Fiscal.

Ministerul Finanțelor nu a făcut publice încă noile niveluri ale accizelor, ce vor fi aplicabile de anul viitor, chit că în teorie aceste liste trebuiau publicate pe site-ul oficial, până la data de 20 octombrie 2019. Mai mult, benzina va fi mai scumpă cu 8,5 bani pe litru, pe când motorina cu circa 7,9 bani pe litru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI