Atenție, șoferi! Se scumpesc benzina și motorina. Ce prețuri vor avea carburanții

Atenție, șoferi! Se scumpesc benzina și motorina. Ce prețuri vor avea carburanții

Benzina și motorina vor suferi modificări de preț, iar scumpirile vor intra în vigoare începând cu prima zi a anului viitor. De asemenea, sunt anunțate modificări la accizele de carburanți, la fel ca-n fiecare toamnă, odată cu rata inflației. Modificările vor fi aplicate pentru tot anul 2020, după cum este specificat și în Codul Fiscal.

Atenție, șoferi! Se scumpesc benzina și motorina

Atenție, șoferi! Se scumpesc benzina și motorina. Ce prețuri vor avea carburanții
Atât benzina, cât și motorina vor suferi schimbări de preț, odată cu 1 ianuarie 2020

Benzina și motorina vor fi mai scumpe cu aproximativ 8 bani, pe litru, începând cu 2020. Totuși, pe pagina oficială a Ministerului Finanțelor încă nu a fost publicată lista noilor niveluri de accize, aplicabile de la data de 1 ianuarie 2020. În teorie, acest lucru trebuia făcut până la data de 20 octombrie, însă și anul trecut au existat anumite întârzieri, la acest nivel.

„Accizele se actualizează cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie”, scrie în Codul Fiscal în vigoare, potrivit rtv.net.

Motorina și benzina vor fi mai scumpe, iar nivelurile actuale ale accizei sunt de 2.038 de lei pentru 1.000 de litri, în cazul benzinei, și de 1.895 de lei pentru 1.000 de litri, în cel al motorinei. Vestea este una nu tocmai favorabilă pentru conducătorii auto din România, pentru că vor resimți pe propriile buzunare modificările aduse de anul viitor.

Ce prețuri vor avea carburanții de pe 1 ianuarie 2020

“Preţurile de consum în luna septembrie 2019 comparativ cu luna septembrie 2018 au crescut cu 3,5%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 3,5%”, anunțau și specialiștii Institutului Național pentru Statistică (INS).

Astfel că, a fost estimat că accizele la carburanți vor crește cu 3,5%, de pe 1 ianuarie 2020, deși momentan nu a fost făcută publică nicio dispoziție legală. Prețul de la pompă a carburanților se va resimți cu mult mai mare, deoarece aici se adaugă și TVA-ul, la respectivele valori majorate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI