Anunţul cu care Pepco şi-a înfuriat toţi clienţii: “Faliment plăcut. Arătaţi legea”

Anunţul cu care Pepco şi-a înfuriat toţi clienţii: “Faliment plăcut. Arătaţi legea”
Anunţul cu care Pepco şi-a înfuriat toţi clienţii:

Pepco a postat un anunț pe pagina de Facebook, însă reacțiile multora au fost negative. Pepco a hotărât ca accesul în magazine să se facă numai prin prezentarea certificatului verde, în conformitate cu noile reguli.

Anunţul cu care Pepco şi-a înfuriat toţi clienţii

Mulți dintre clienții Pepco s-au arătat însă nemulțumiți de decizia magazinului de a cere clienților certificatul verde.

”Cu toții trecem printr-o perioadă dificilă, însă încercăm să facem tot posibilul să o depășim cu bine.
Începând cu data de 25 octombrie, accesul în magazinele PEPCO se poate face doar prin prezentarea certificatului verde. Punem pe primul plan siguranța tuturor, prin respectarea măsurilor, conform legislației în vigoare.
Vă mulțumim pentru înțelegere,
Echipa PEPCO România!

În comentarii au fost multe persoane care au urat magazinului ”faliment plăcut”: ”Arătați legea pentru acest certificat…lăsați legislația. Faliment plăcut”, dar au fost și mesaje de susținere: ”Bravo, felicitări”.

Restricțiile au intrat în vigoare de luni

Amintim că noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern săptămâna trecută au intrat în vigoare începând de luni, 25 octombrie 2021, încă de la ora 0:00. Prin urmare, obligativitatea prezentării certificatului verde se extinde pentru o serie de activități, inclusiv pentru intrarea în magazine neesențiale. În plus, purtarea măștii de protecție este obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, evenimentele private sunt interzise și se reintroduce carantina de noapte la nivel național.

Astfel, începând de luni, accesul în mall-uri s-a permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, în baza certificatului verde. În magazinele esenţiale – alimentare sau farmacii – este permis accesul şi nevaccinaților, însă numai dacă acestea se află în afara centrelor comerciale mari.

De asemenea, în clădirile publice, instituții oficiale, este obligatorie prezentarea certificatului verde pentru toţi cei care nu lucrează în acea clădire („vizitatori”), iar această măsură se aplică și în cazul clădirilor private în care se află peste 50 de persoane.

De menționat este și că persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România, în următoarele 30 de zile.

Certificatul verde mai este cerut și la piscine, săli de fitness, săli de sport, săli de jocuri și locuri de joacă pentru copii. Acest document mai este solicitat și în instituții muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producție de film și audiovizuală, instituții de spectacole și/sau concerte, școli populare de artă și meserii, fie că își desfășoară activitatea în spații închise sau deschise.

Și în restaurante, cafenele, cofetării, unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate este este nevoie de certificatul verde.