Anunțul care îi vizează pe toți pensionarii din România! „Nu vreau să vând iluzii nimănui”. Ce a ținut să transmită premierul Ciucă

Anunțul care îi vizează pe toți pensionarii din România! „Nu vreau să vând iluzii nimănui”. Ce a ținut să transmită premierul Ciucă
Ce se intampla cu pensiile romanilor

Premierul Nicolae Ciucă a venit cu precizări importante pentru pensionarii români. După ce s-a vorbit despre incapacitatea de a renegocia PNRR astfel încât pensiile să fie crescute, prim-ministrul a clarificat câteva lucruri. El a spus că a avut deja discuții cu ministrul Muncii, dar și cu liderii partidelor din coaliție.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Premierul a vorbit la Comisia Europeană despre PNRR, după ce a purtat discuții la nivelul coaliției. Va fi acordat un procent mai mare pensiilor? Iată ce a răspuns Nicolae Ciucă.

„Am avut discuţii cu domnul ministru Budăi (n.r. Ministrul Muncii), am avut discuţii la nivelul coaliţiei, cu liderii partidelor din compunerea coaliţiei.

Cu fiecare dintre ei am căzut de acord să prezentăm şi am prezentat discuţiile pe care le-am avut la Comisia Europeană, atunci când m-am întâlnit cu doamna von der Leyen, toţi comisarii de linie, astfel încât să avem o înţelegere cât se poate de clară vizavi de ceea ce înseamnă
Este foarte corect că în interiorul documentelor de referinţă nu este o trecută o dată anume pentru a negocia sau renegocia anumite capitole sau puncte din PNRR.

În schimb, discuţia a fost de următoarea manieră. Haideţi să vedem în primii doi ani, concret ce s-a realizat, după care putem să discutăm în funcţie de modul în care a început şi s-a derulat programul în această perioadă de timp”, a spus el la Antena 3. 

De altfel, premierul a precizat că există suficient timp până la finalul anului 2026 pentru a face modificările în funcție de evoluțiile de la începutul programului.

Premierul, dispus să meargă la Bruxelles cu ministrul Muncii

„Personal, i-am zis domnului ministru că merg cu dumnealui la Bruxelles şi susţinem, negociem tot ce este de negociat, în condiţiile în care va trebui să avem modificări la Legea Salarizării, la Legea Pensiilor şi trebuie să punem pe masă, concret, ceea ce vrem cu adevărat să facem.

Sunt foarte optimist, dar şi realist, şi nu vreau să vând iluzii nimănui, motiv pentru care, în funcţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie, în funcţie de colectări, şi aici trebuie să subliniez o decizie cât se poate de asumată şi de clară, discuţii pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor,

cu şefii ANAF, cu toţi cei care au responsabilitate în colectarea banilor la buget, sperăm ca prin măsurile pe care le-am luat, vizavi de introducerea facturii electronice, program care va demara la 1 aprilie, este o chestiune pe care n-aş vrea să fie interpretată că la 1 aprilie încep toate”, a completat el.

El a spus că măsurile vor fi luate în funcție de evoluția situației concrete.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI